El bloc d'en Pere

El fil dels dies

13 de maig de 2013
1 comentari

A l’exconseller Guitart, el molesten els sindicats

En una entrevista a la revista del Col·legi de Llicenciats, l’exconseller d’Ensenyament Joan Guitart expressa la nosa que li fan els sindicats: “Tinc la impressió que moltes vegades els sindicats no han sigut un element positiu …”

“Defensen uns determinats interessos i es converteixen en una cosa molt corporativista.”
A molts consellers els fan nosa els sindicats, i no només als consellers de dretes. En general, els patrons estarien més tranquils si desapareguessin.
És evident l’intent d’introduir el gerencialisme en les relacions laborals, particularment en la funció pública. L’informe recent de Guillem López Casasnovas, paladí del neoliberalisme i assessor destacat del govern català, va molt marcadament en aquesta direcció.
Aquest és un dels aspectes que posen de relleu les contradiccions en el si de la coalició governant: democràcia radical per impulsar el procés sobiranista d’una banda, i neoliberalisme, retallades i autoritarisme de l’altra. En què quedem? Quina Catalunya sobirana volem? Lluitem per la mateixa Catalunya?

L’informe esmentat ha anat molt bé a la vicepresidenta per fer el paper de moderada i dir que no anirà tan lluny com proposen les conclusions de Casasnovas. Els papers es reparteixen.

L’autoritarisme en les relacions laborals és a l’ordre del dia, i l’intent de retallar drets també.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Per corporativisme, la dels polítics. O què són els sous vitalicis i privilegis dels expolítics (presidents de comunitats autonòmes, senadors, càrrecs en empresses públiques i/o nacionalitzades, etc.).?

    Això no treu que alguns sindicats s’haguin convertit en un niu de qüasi funcionariats. Sóc partidari de qui vulgui tenir un “vici”, que se’l pagui de la seva butxaca. I això és extensiu a partits, sindicats, institucions religioses, etc. Una bona mesura per l’autofinançament seria el delme: aportar un 10% de les qüantitas netes rebudes durant el mes. I de tant en tant una aportació extra…

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.