Països Andorrans

Xarxa cultural del sistema lingüístic valencià-català-balear: València, Balears, Catalunya, Andorra, Catalunya Nord, La Franja d'Aragó, L'Alguer i el Carxe. (777-2027)=1.250 Anys

18 de gener de 2009
4 comentaris

LA FRANJA CATALANA DE L’ ARAGÓ

Amb el 90% de parlants autòctons aquests territori ,sota l’ administració de la Diputació General de l’ Aragó, és el conjunt administratiu on, proporcionalment, mes parlants té :

http://ca.wikipedia.org/wiki/Franja_de_Ponent

http://www.franjadeponent.cat/institucio.htm

http://www.franjadeponent.cat/

Posem-nos en xarxa !

CORONA D’ARAGÓ.1715
09.03.2011 | 1.25
A Sense categoria
Aragón Trilingüe
31.05.2009 | 2.13

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Com a conseqüència de ser zona de preferència de sortida d’emigrants en volta de ser zona de preferència de rebuda d’inmigrants sofrida sota la mediatització de l’Estat espanyol.  

  2. Alerta amb els canvis de població que s’estan produint amb una rapidesa mai no vista. Per exemple, a Benavarri, la població escolar de nacionalitat estrangera és, aproximadament, el 14% de l’alumnat (fa dos cursos era del 20%) i aquí la integració es fa exclusivament en espanyol. Segurament s’estan produint uns canvis sociolingüístics que no es reflecteixen, encara, a les enquestes -com la que va publicar el 2007 la Secretaria de Política Lingüística, amb dades dels primers anys de la dècada., on situava que el català al Franja era la llengua familiar principal d’una mica més del 70% de la població (un 74% podia parlar-lo amb un nivell alt).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.