El conflicte del poble català és l’estat espanyol, no només amb Vox

Els mitjans de comunicació nostrats diuen que la CUP proposa a la resta de partits catalans un “front antifeixista” contra Vox amb motiu de la seva anunciada irrupció al Parlament de Catalunya a partir de les eleccions del 14 de febrer vinent.

A l’espera de poder llegir el document original de la CUP, aqueix posicionament és una mostra més de l’evident desorientació d’aqueixa formació que hauria d’aspirar a ser avantguarda de l’independentisme. Ho dic a desgrat, perquè els he votat algun cop, i m’agradaria que fossin capaços de bastir un projecte unitari d’alliberament nacional i social en lloc d’arecerar-se en el paper d’equidistant entre les trifulques de Junts per Catalunya i ERC, o fer el trapella al Congreso de los Diputados.

Som immersos com a país, en un conflicte entre el poder estatal i l’independentisme que aspira a representar el poble català, segmentar l’enemic per partits fent VOX més dolent que el PSOE és un autoengany i una mostra d’incapacitat política. UPyD, (en el cas basc), Ciudadanos després (en el cas català) i ara VOX, engobant-los tots, són només instruments conjunturals del poder (fàctic) espanyol per mantenir la dominació sobre els pobles sotmesos al sistema d’espoliació que l’estat exerceix des de fa tres-cents anys. Focalitzar-ho en Vox, per més repulsiu que siguin els seus plantejaments genocides, no resol el conflicte Catalunya/Espanya, sinó que el desenfoca de l’Espanya “nacional” del bloc del 155 CE que és qui efectivament exerceix la repressió institucional. La CUP fa bons els pactes locals (seus i dels altres) amb el PSC, com si aqueix partit no fos el principal garant de l’ordre espanyol a Catalunya, i diu molt poc de la seva capacitat i voluntat per liderar la causa nacional catalana.

Afegeix un comentari