BONA VIDA

Jaume Fàbrega

13 d'abril de 2007
0 comentaris

Salses/ALLIOLI DE CODONY, POMA I TONYINA

Un allioli diferent, que serveix no solament de salsa, sinó d’ excel.lent pasta per fer canapès.

ALLIOLI DE CODONY  I POMA AMB TONYINA

L´allioli de codony és típic del Pirineu català i de les terres de Ponent. Al Pallars és l´allioli normal i a Tremp, fins i tot, té lloc cada any una Fira de l´Allioli de codony, on es presenten interessants receptes fetes a partir de l´allioli bàsic, a base de codony i, sovint, també poma.

Ingredients:

– 1 codony

– 1/2 poma

– 125 g. de tonyina en oli o al natural

– oli d’oliva extra verge.

– 2 alls.

– Sal i sucre.

Elaboració

En primer lloc, haureu de bullir en aigua el codony i la mitja poma durant uns 5 minuts.. Un cop bullits, els posareu en un pot alt amb els alls pelats i

la tonyina. Afegiu-hi un pols de sals- amb compte, per la tonyina- i el sucre  i anireu abocant  l’oli alhora que triturareu els ingredients amb una batedora elèctrica. Finalment, quan haguem obtingut una salsa  una mica espessa, cal tastar-la de sal i sucre.

Notes

Aquest allioli es pot servir de diverses maneres:

-com una salsa per sucar-hi pa, o bé per untar torradetes i fer canapès; és excel.lent

-com a salsa d’ acompanyament de plats de peix

-com a salsa d’ acompanyament de tota mena de carns bullides i , particularment, de vedella bullida o rostida (tall rodó, etc.) tallada fina i servida freda.

La poma pot ser de  tipus golden, o bé àcida (Granmy Smith, Pink  Lady). Si no disposeu de codony,  substituï-lo per només poma.

Tant el codony com la poma s’ hi poden posar escalivats, fets al forn o al microones.

Un altre suggeriment: podeu substituir aquesta fruita per alvocat, posat en cru. Convé afegir-hi un raget de suc de llimona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!