BONA VIDA

Jaume Fàbrega

13 d'abril de 2007
0 comentaris

Salses/ALLIOLI DE CODONY, POMA I TONYINA

Un allioli diferent, que serveix no solament de salsa, sinó d’ excel.lent pasta per fer canapès.

ALLIOLI DE CODONY  I POMA AMB TONYINA

L´allioli de codony és típic del Pirineu català i de les terres de Ponent. Al Pallars és l´allioli normal i a Tremp, fins i tot, té lloc cada any una Fira de l´Allioli de codony, on es presenten interessants receptes fetes a partir de l´allioli bàsic, a base de codony i, sovint, també poma.

Ingredients:

– 1 codony

– 1/2 poma

– 125 g. de tonyina en oli o al natural

– oli d’oliva extra verge.

– 2 alls.

– Sal i sucre.

Elaboració

En primer lloc, haureu de bullir en aigua el codony i la mitja poma durant uns 5 minuts.. Un cop bullits, els posareu en un pot alt amb els alls pelats i

la tonyina. Afegiu-hi un pols de sals- amb compte, per la tonyina- i el sucre  i anireu abocant  l’oli alhora que triturareu els ingredients amb una batedora elèctrica. Finalment, quan haguem obtingut una salsa  una mica espessa, cal tastar-la de sal i sucre.

Notes

Aquest allioli es pot servir de diverses maneres:

-com una salsa per sucar-hi pa, o bé per untar torradetes i fer canapès; és excel.lent

-com a salsa d’ acompanyament de plats de peix

-com a salsa d’ acompanyament de tota mena de carns bullides i , particularment, de vedella bullida o rostida (tall rodó, etc.) tallada fina i servida freda.

La poma pot ser de  tipus golden, o bé àcida (Granmy Smith, Pink  Lady). Si no disposeu de codony,  substituï-lo per només poma.

Tant el codony com la poma s’ hi poden posar escalivats, fets al forn o al microones.

Un altre suggeriment: podeu substituir aquesta fruita per alvocat, posat en cru. Convé afegir-hi un raget de suc de llimona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!