BONA VIDA

Jaume Fàbrega

20 de maig de 2010
0 comentaris

MENJAR COM A L´EDAT MITJANA

La cuina medeival pot ser sorprnentment moderna.

<!–
/* Font Definitions */
@font-face
{font-family:”Cambria Math”;
panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;
mso-font-charset:0;
mso-generic-font-family:roman;
mso-font-pitch:variable;
mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
{mso-style-unhide:no;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
margin:0cm;
margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:none;
mso-layout-grid-align:none;
text-autospace:none;
font-size:10.0pt;
font-family:”Courier New”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;}
.MsoChpDefault
{mso-style-type:export-only;
mso-default-props:yes;
font-size:10.0pt;
mso-ansi-font-size:10.0pt;
mso-bidi-font-size:10.0pt;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-hansi-font-family:Calibri;}
@page Section1
{size:612.0pt 792.0pt;
margin:36.0pt 80.7pt 155.75pt 80.7pt;
mso-header-margin:36.0pt;
mso-footer-margin:155.75pt;
mso-page-numbers:1;
mso-paper-source:0;}
div.Section1
{page:Section1;}
–>

CASSOLA DE SALMÓ

Una recepta de Mestre Robert, on el
salmó és tractat “en pa” (panada) o a la cassola. Reproduïm la
recepta, adaptant-la només al català modern.

Ingredients

1 salmó de bona mida,sal, garangal,
pebre, gingebre, safrà,agràs

ametlles sense torrar, panses,
pinyons

marduix, julivert, menta

Elaboració

Primerament prendràs el salmó i el
faràs net i bell. Després prendràs una cassola i hi posaràs a dins el salmó amb
les espècies, això és, una mica de garangal, una mica de pebre, gingebre i
safrà. Tot això ben picat i llençat damunt del peix amb sal i una mica d’ agràs
o de suc de taronges i que vaig al foc damunt unes bones brases. I després
prendràs ametlles blanques, panses, pinyons, i totes herbes, ço és marduix,
julivert i menta. I quan la cassola serà prop de mig cuita, posa això a la
cassola, i vet aquí ja fet el plat.

Notes

L’ agràs o verjús es pot trobar ja
elaborat al mercat, procedent de Navarra o de França.

El garangal és la galanga, una
rizoma semblant al gingebre fresc. Podeu fer servir gingebre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!