BONA VIDA

Jaume Fàbrega

20 d'abril de 2010
0 comentaris

COCA DE RECAPTE VS PIZZA?

Una diferència fonamental entre la coca de recapte i la pizza és la presència del formatge, i, també, que causa d’això, la pizza cal menjar-la calenta.

<!–
/* Font Definitions */
@font-face
{font-family:”Cambria Math”;
panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;
mso-font-charset:0;
mso-generic-font-family:roman;
mso-font-pitch:variable;
mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
{mso-style-unhide:no;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
margin:0cm;
margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:none;
mso-layout-grid-align:none;
text-autospace:none;
font-size:12.0pt;
font-family:”Courier New”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:CA;
mso-fareast-language:CA;}
.MsoChpDefault
{mso-style-type:export-only;
mso-default-props:yes;
font-size:10.0pt;
mso-ansi-font-size:10.0pt;
mso-bidi-font-size:10.0pt;}
@page Section1
{size:612.0pt 792.0pt;
margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm;
mso-header-margin:36.0pt;
mso-footer-margin:36.0pt;
mso-paper-source:0;}
div.Section1
{page:Section1;}
–>

COCA DE RECAPTE

Dita també de cutxipanda (Lleida),
de samfaina, de pebrot i tomata, amb pebrot, pebres (Balears) o pebrera, amb
pebrera i tomaca, de trempó (verdures), amb tonyina,”fassida” o farcida
(comarques d’ Alacant) la retrobem amb petites variants, a tots els Països
Catalans. N’hi ha versions en forma d’ empanada , “coa tapada”. I també n’ hi
ha de col´-salades, com la coca de sobrassada i albercocs confitats.

La coca salada forma part d’
una tradició mediterrània: pizza (Itàlia), pide (Turquia), lamakum (Armènia),
medfouna (berbers del Marroc, etc.

Ingredients

1 kg de pasta de pa en cru

oli  

3 tomàquets

1 ceba   

1 albergínia

2 pebrots vermells

sal

Elaboració

Prepareu la pasta la
utilitzant un 400 g de farina, 10 g de llevat, 1 pols de sal i 1/2 got d’aigua
tèbia. Passeu la farina pel sedàs i disposeu-la en circumferència sobre la
taula;col.loqueu al mig  els restants
ingredients de la pasta i pasteu-la amb les mans, fins que sigui consistent. Deixeu-la
reposar en un lloc tebi, dins d’una cassola o gibrell coberta amb un drap
,durant unes 5 o 6 hores, fins que llevi.

Per fer la coca, preneu la
pasta i afegiu-li 1 dl d’oli; barregeu-ho tot bé amb els dits fins que tota la
massa quedi ben oliada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!