Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Romario carrega contra la Fifa i la CBF des del Senat estant

Deixa un comentari

L’exjugador Romario, actual senador del Congrés de la República Federativa del Brasil, ha celebrat la presó dels 14 membres de la Fifa pel Departament de Justicia dels Estats Units, especialment la del expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), José Maria Marin, a qui titllà sense paliatius de “lladre” i “rata”. Els presos són acusats de blanqueig de capitals, conspiració, compra de vots i de frau en els contractes de televisió i publicitat.

 En la seva pàgina del Facebook Romario publicà un video, parlant sobre l’esdeveniment:

 “Autoritats suïsses han fet un operatiu en un niu de rates i han arrestat a diverses autoritats del futbol mundial. Tots els acusats de participar en una trama de corrupció que ha durat 20 anys i més d’una facturació d’US$100 milions. L’ordre d’arrest partí de la policia dels Estats Units, tothom serà extraditat als EUA.

 Molts dels corruptes i lladres que danyen el futbol foren detinguts. Incloent un dels més gran del país, que es diu José María Marín. Una de les rates que vinc denunciant des de fa molt de temps. Aquesta és la persona que, al costat de la presidenta Dilma, va rebre caps d’Estat en plena plena Copa del Món de futbol.

 Aquesta operació podria haver estat duta a terme aquí des de l’any passat, així enllaçariem la vergonya dels camps amb la vergonya de la corrupció. Però sens dubte l’aparell de seguretat aquí deu haver estat molt gran. A Suïssa, un un país del primer món, en un hotel amb vistes als Alps suïssos, deurien estar-hi confortablement i sense preocupacions. Per desgràcia, no fou la nostra policia qui els detingué, però algú ho havia de fer un dia. Així que felicitacions a l’FBI i a la policia suïssa”.

 Aquesta tarda, Romario ha avisat des del seu compte de Twitter que ha aconseguit les firmes que cal per obrir una Comissió Parlamentària d’Investigació. “Anem a investigar els contractes irregulars dels partits de la Selecció Brasilera i altres campionats”, ha dit. L’exjugador blaugrana porta molt de temps intentant obrir una investigació sobre el tema en el Congrés – com a mínim, des de quan era diputat-, però mai havia aconseguit el suficient suport.

 Romario ha dit que espera que les investigacions arribin fins al president de la FIFA Joseph Blatter, i fins i tot que canviin el curs de les eleccions a la presidència de l’organització, prevista per divendres. També ha dit que les investigacions han d’avançar encara sobre l’actual president de la CBF, Marco Polo Del Nero, al qui Romario considera un “lladre, pocavergonya [safado] i ordinari”.

 “Espero que la investigació permeti netejar definitivament el futbol d’aquests corruptes com Marco Polo del Nero,” va dir. “La situació actual del futbol brasiler és culpa d’aquestes persones que no estan interessades ni el més mínim en ajudar. Només pensen en els diners.”

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 28 de maig de 2015 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.