Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

5 de desembre de 2022
1 comentari

El camí de la Independència de Catalunya ja està marcat, cap llei aliena l’aturarà!

 

Convocatoria a la manifestació contra la falsa Sedició del govern espanyol i de la traïdora (de fet) Esquerra Republicana (abans de Catalunya).

Avui subscric completament al que ens diu Vicent Partal, director de Vilaweb, en el seu Editorial:

 

Vicent Partal

04.12.2022 – 21:40
Actualització: 04.12.2022 – 21:42
L’ANC ha convocat demà, dimarts, una manifestació contra la reforma del delicte de sedició, que començarà a les dotze del migdia al Pla de Palau i acabarà a la plaça de Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat. La manifestació és convocada amb el lema “Cap pacte amb Espanya per empresonar-nos” i apunta per tant no solament a la nova legislació repressiva que el govern espanyol ha camuflat en la reforma del delicte de sedició, sinó també a la col·laboració del govern català en el pacte, que l’ha feta possible. De manera que es podria dir que hi ha tres raons per a participar en la protesta: el fet mateix, la reforma, que es denuncia; la protesta contra el govern català i, en conseqüència, el reforçament del carrer com a principal oposició i denúncia contra els moviments del neoautonomisme, com a mur de contenció d’aquests moviments.Quant a la denúncia concreta de la reforma del delicte de sedició, crec que les coses són tan evidents que no cal insistir-hi –i, en qualsevol cas, ací teniu els articles de VilaWeb que n’han parlat aquestes darreres setmanes. D’una banda, parlen per si soles les repetides declaracions de dirigents del PSOE afirmant que la sedició tan sols canvia de nom i que, en definitiva, si es fa aquest canvi és per fer-la més efectiva, sobretot per a aconseguir les extradicions dels exiliats i el control de les mobilitzacions de carrer.Per una altra banda, també és significativa la quantitat de moviments i grups que han alçat la veu d’alarma pel text. La manifestació de demà té l’adhesió, per exemple, del Consell de la República i la Coordinadora de l’Advocacia de CatalunyaÒmnium Cultural ha criticat la reforma i Amnistia Internacional hi ha manifestat preocupació. Junts per Catalunya i la CUP hi són clarament contràries –ací teniu entrevistes amb Mireia Vehí i Míriam Nogueras, que en parlen. I fa uns quants dies ja hi va haver una protesta a Barcelona, convocada, entre més organitzacions, per la CGTIrídia, la PAH, el Sindicat de Llogateres i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.Malgrat tot això, la reforma del delicte de sedició –i aquesta és la segona raó per a acudir a la manifestació– ha estat saludada de la manera més eufòrica possible pel govern de Catalunya, com un fruit positiu de la taula de negociació amb el govern espanyol. I, de fet, fa pocs dies que Gabriel Rufián va desfermar un petit escàndol quan vinculà directament el suport d’ERC al nou pressupost de Pedro Sánchez al fet d’haver aconseguit –deia ell– la presentació d’aquesta reforma.

La veritat és que sorprèn en gran manera la insensibilitat de l’executiu de Pere Aragonès a les crítiques. Crítiques que els han arribat no únicament d’organitzacions que fa molt de temps que són a l’oposició, sinó també d’organitzacions que aquests darrers mesos i anys han tingut molt a prop, gairebé com a satèl·lits del partit. Sobre això, em va semblar significatiu que l’altre dia, en una tertúlia televisiva, Josep Burgaya avisàs que, a aquest pas, la taula de diàleg pot aparèixer més com un espai per a resoldre els problemes concrets dels dirigents d’Esquerra que no pas els del país.

De manera que arribem a la tercera raó per a ser presents demà a la manifestació de Barcelona: confirmar el carrer, la mobilització popular, com a principal oposició i denúncia contra els moviments del neoautonomisme, per a fer de mur de contenció.

Fins ara ha estat així, molt especialment d’ençà del darrer Onze de Setembre. Perquè no hi ha cap dubte que la manifestació de la Diada i l’acte del Primer d’Octubre van ser una de les causes que van contribuir al trencament del govern, que deixà els 33 diputats d’Esquerra tots sols i amb l’oposició de 41 diputats independentistes –els 9 de la CUP, que ja feia molt que eren a l’oposició, i els 32 de Junts.

Amb això s’ha desarticulat la maniobra que pretenia arrossegar dòcilment el conjunt de l’espai independentista cap al neoautonomisme i l’acceptació del marc polític constitucional espanyol, per a invalidar tot allò que va ser i que va representar el Primer d’Octubre –significativament, en diuen “girar full”. Ara, la inèrcia encara hi és present, i no tan solament des del govern, i pretén situar l’oposició independentista en el camp dels excèntrics, dels extremistes, dels pocs.

Per això mateix aquesta maniobra sols es pot contestar al carrer, amb propostes concretes però també amb una mobilització que ha de ser tan permanent i tan important com siga possible. És evident que demà ningú no espera una protesta de l’abast de la de la Diada, però no serà igual una manifestació esquifida que una manifestació ben representativa, una mostra d’oposició que continue la línia de l’11 de setembre i del primer d’octubre. En primer lloc, per als manifestants i les organitzacions convocants: veure’s units al carrer i veure que són molts fa créixer l’autoestima i allunya els fantasmes inoculats cada dia per la propaganda derrotista. Però també per al govern. Un govern que ha de saber, i al qual cal recordar, que no pot fer del 52% del nostre vot allò que li plaga –especialment ara que comença a fer-se evident l’acostament al PSC, els del 155 i els inventors d’aquesta polèmica reforma.

 

PS. Aquest cap de setmana hem publicat dos articles destacats sobre un altre dels fronts oberts que poden frenar el neoautonomisme, la lluita dels exiliats. D’una banda, us hem explicat que les conclusions d’un advocat general, curiosament espanyol, sobre un cas d’extradició a Croàcia contradiuen directament el polèmic informe amb què Richard de la Tour desautoritzà Bèlgica per haver-se negat a extradir Lluís Puig. I per una altra us hem relatat el precedent d’Elena Iontxeva, una eurodiputada del Partit Socialista de Bulgària, el suplicatori de la qual no ha estat acceptat malgrat que duien Bulgària a demanar la retirada de la immunitat van passar abans que fos membre del parlament. Tots dos casos poden ser determinants per a les sentències que s’esperen a començament d’any.

Òscar Alegret
04.12.2022  ·  22:13

M’agradaria que VilaWeb parlés d’Acord per la Independència (https://www.acordperlaindependencia.cat/)

 

Núria Coma
04.12.2022  ·  22:20

Tres raons amb pes cadescuna d’elles
Hores d’ara però, la tercera és la més important pq és la que depèn de nosaltres. Les dues primeres ens poden provocar i ens provoquen rebuig i vergonya però poc hi podem fer. El carrer és i serà sempre nostre i aquí si ho tenim tot a dir.
Ens veiem al carrer!!!

 

Pere Subirana
04.12.2022  ·  23:01

Tres raons per deixar d’anar a performances inútils:
– sempre es fan protestes contra coses que fa l Estat però sense deixar mai el marc mental espanyol. Es una distracció. Mentre fem aixo no fem res efectiu, no construïm res.
– posem tota la nostra confiança en persones que no son confiables. Defensem actors politics que no van estar mai a l alçada d’allo que necessita la Nació. Puigdemont, per exemple.
– Protestar contra la reforma del codi penal espanyol es fer autonomisme. Aquest es el pitjor autonomisme de tots, perque es posar se a l alçada del govern d’Erc però anant a la contra. Es pot dir que Erc i Anc són les dues cares de la mateixa moneda.

 

Jaume Riu
04.12.2022  ·  23:25

AUTISTES POLÍTICS
Diu Partal que sorprèn en gran manera la insensibilitat de l’executiu de Pere Aragonès a les crítiques, però aquest és un patró de comportament autista i a mi no em fa estrany.
Des de fa 45 anys hem vist com tots els partits d’esquerres són autistes des del moment que es van avenir a seguir la doctrina del règim del 78, i són insensibles al franquisme en forma de monarquia instaurada pel propi dictador.
Quan als partits polítics d’esquerres ja els va bé el genocidi cultural sobre Catalunya, i ja els va bé mantenir l’economia estractiva que augmenta les diferències socials per beneficiar les mateixes elits franquistes de sempre i, naturalment, ja els va bé col·laborar amb un govern de la Generalitat Autonòmica sempre intervinguda pel Tribunal Constitucional, resulta que no volen la independència de Catalunya perquè són autistes polítics.

 

jaume vall
04.12.2022  ·  23:26

Hi ha persones que són constants. Hi ha persones que són tossudes.
Quina diferència hi ha entre els dos conceptes?
Convindria que el sr. Subirana hi pensés.
La seva fixació per al MHP Puigdemont, dels pocs líders que encara posa l’estat espanyol en escac, també i sobretot davant les institucions imparcials de la UE (sense haver volgut provocar sang d’altri) convida a pensar bé en retribucions constants, bé en manies tossudes, bé en problemes que poden solventar-se acudint a la consulta mèdica adeqüada.
Està clar que el President a l’exili no ho va fer tot bé, però és dels qui més bé ho va saber fer. Voler-lo comparar amb covards/ineptes que han acceptat les regles espanyoles, no és només una injustícia, sinó un “error, un immens error”

 

Josep Ramon Noy
04.12.2022  ·  23:28

Si no estic mort o morint-me dimarts ens veurem a la manifestació, i tant que sí.. El que està passant a Catalunya i España aquests darrers anys és tan vergonyós, tant impresentable, tan inaudit, que 88la veritat és que costa de creure, i que cal fregar-se els ulls per a comprovar que no estem sofrint un mal son. De fet ens estan venent en una subhasta al millor postor que surti de España, es digui PsoE, PP o Vox.

L’actuació del Govern de la Generalitat és de un supremacisme espectacular: està prenent als ciutadans catalans per menors de edat, imbecils incapaços de ser adults. És el convenciment profond que tenen de que pel nostre bé, el dels ciutadans, han de fer el que fan encara que protestem, perquè som uns inconscients i uns irresponsables, que no sabem veure-hi més enllà del nostre nas. Ells sí que tenen perspectiva de futur i consciència històrica del que cal…. El problema és que això és franquisme pur, barreja de paternalisme, corrupció i delinqüència criminal. És el que van fer el feixisme, el nazisme i l’estalinisme. Exactament el mateix. I, sincerament, cal estar molt cec i alienat per a no veure-ho.

La modificació del Codi Penal per a suprimir la sedició és una presa de pel majúscula, que fins i tot Amnistia Internacional critica durament.

(Avís a navegants: no sóc de JxC ni de la CUP, ni òbviament de ERC. Sóc un afiliat més a la ANC i a Òmnium. No tinc cap càrrec remunerat ni aspiro a tenir-lo enlloc.Tinc quasi 80 anys, els faré el dia 30…)

 

José de
04.12.2022  ·  23:57

Según recuerdo dijeron objetivo era “Derogar” (cuyo significado es abolir) nunca modificar el delito de sedición.
So estoy en lo cierto: reformarlo es mal intencionado o Europa no sabe que quiere decir el vocablo “derogación”.

 

Marcel Barbosa
05.12.2022  ·  06:07

No dispersem les forces i objectius. Govern venut dimissió immediata, tot lo demés ve rodat. Eleccions amb un únic punt, la DUI per part del nostre MHP Puigdemont. I tant que cal petar Sant Jaume!

 

Josep Usó
05.12.2022  ·  06:55

És que tots, som sediciosos.

 

Isabel Blazquez
05.12.2022  ·  06:58

Jo hi aniré. Com sempre.

 

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la ja incipient República Catalana Independent, del CDR BlC 

Jo també hi aniré tantes vegades com calgui fins haver implementat la nostra Independència!

 

PS1:

Fem fort el CxR.
Censem-nos-hi.
Avui, els catalans lliures que ja en formem part som 102.985

Formem-ne part, fem-nos del Consell Local, de la República, més proper.

Comprometem-nos amb la DUI.

Complim el Mandat del 1r d’octubre:
Edificar la incipient República Catalana Independent.

Diguem “prou”, fem PROU !!!

PS2:

 

NEIX L’ACORD PER LA INDEPENDÈNCIA

Acord per la Independència és un nou espai polític que neix de la renúncia a tot interès individual i de l’aposta per aconseguir la independència de Catalunya.

Barcelona, 4 de Desembre de 2022.- Després d’un llarg procés de diàleg i treball conjunt, entitats i grups de diverses procedències s’han unit per impulsar un nou moviment transversal, en el qual tinguin cabuda tots aquells que comparteixin el mateix propòsit i que contempli tres línies d’actuació:

 • tornar a empoderar a la gent;
 • crear les condicions que sabem indispensables per poder fer efectiva la independència de manera real i irreversible;
 • generar una candidatura amb capacitat guanyadora a les properes eleccions al Parlament que dugui a terme el mandat popular i democràtic de l’1 d’Octubre de 2017 i proclami la independència de Catalunya.

La manca de lideratge polític ens interpel·la a tots els independentistes per tornar-nos a organitzar i actuar amb tota la contundència necessària per desbancar definitivament a una classe política que ha optat per vetllar pels seus propis interessos. Només així podrem culminar el mandat que ens pertany, el popular.

Es podran sumar a aquesta iniciativa totes aquelles persones i agrupacions que hagin estat actors de reivindicació i protesta contra aquells que impedeixen l’alliberament nacional de Catalunya.

Quedaran exclosos de participar-hi els partits polítics, amb o sense representació parlamentària, que només podran fer costat de forma explícita a la candidatura si renuncien a presentar-se a les eleccions al Parlament.

Des d’avui, l’Acord aspira a ser el pol d’actuació que lideri, lluny de paternalismes i subterfugis, l’independentisme de base i vetlli pels seus objectius comuns. És per això que els seus impulsors fan una crida a consolidar i donar suport a aquest espai com a única alternativa política per redirigir tot el nostre potencial com a poble que vol ser lliure.

Les paraules s’han esgotat, ara passarem als fets.

Visca Catalunya Lliure.

Acord per la Independència

www.acordperlaindependencia.cat/

premsa@acordperlaindependencia.cat

Twitter – @AcordIndepe

Canal Telegram – @AcordXInd

 

 1. Hola, SALVADOR!

  Vist que el nou delicte de desordres públics agreujats té un doble objectiu no dissimulat com és castigar la mobilització independentista als carrers i penalitzar més còmodament fets com els de l’1-O.

  Per això, des de l’Assemblea convoquem una manifestació el dia 6 de desembre a Barcelona a partir de les 12 del migdia (el dia de la seva Constitució), a Pla de Palau, que acabarà a Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, per exigir-los que s’oposin a aquest atemptat contra els drets fonamentals que representa aquesta reforma.

  ADHEREIX LA TEVA ENTITAT AL MANIFEST DEL 6D
  AJUDAN’S A FER-HO POSSIBLE

  L’Assemblea Nacional Catalana està organitzant el cicle de conferències “Horitzó 2023-2025: independència!” a tot Catalunya per donar a conèixer la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista. En aquesta conferència es fixarà un horitzó i es definiran les condicions necessàries per fer efectiva la declaració d’independència, a més d’identificar quins són els compromisos que cal assumir com a moviment per a fer-la realitat.

  El cicle de xerrades “Horitzó 2023-2025: independència!” durarà fins a finals d’aquest any i comptarà amb una vintena d’actes arreu del territori, amb la participació d’entitats i persones de referència del món independentista. Cal definir col·lectivament quines són les actuacions necessàries a desenvolupar, i per això l’Assemblea vol comptar amb la societat civil i les institucions.

  La participació en aquestes xerrades és gratuïta i oberta al públic! Apunta’t a la xerrada que et quedi més a prop i vine a conèixer les propostes de l’Assemblea per fer efectiva la independència!

  CONSULTA INFORMACIÓ DE LES XERRADES

  MIRA EL VÍDEO PROMOCIONAL DE LES XERRADES!

  La comissió d’investigació sobre el programari espia Pegasus (PEGA) del Parlament Europeu va organitzar ahir al matí una audiència centrada en l’ús d’aquest programari a l’Estat espanyol, però no es va convidar a cap de les víctimes del Catalangate pertanyents a la societat civil, per fortes pressions d’eurodiputats espanyols.

  Per donar veu a les víctimes de la societat civil, els grups dels Verds/ALE i The Left del Parlament Europeu van organitzar un acte alternatiu amb presència d’aquestes víctimes entre elles membres de l’Assemblea la majoria de les quals només se les ha espiades pel seu suport a la independència de Catalunya d’una manera pacífica i democràtica. L’expresidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie i l’exsecretària nacional Sònia Urpí van representar a l’entitat durant l’acte.

  LLEGEIX LA NOTÍCIA

  La repressió dels tribunals espanyols contra l’independentisme és un aspecte central de la fase del conflicte entre Catalunya i el l’Estat espanyol, iniciada amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Davant les grans manifestacions i les iniciatives polítiques de Catalunya, Espanya no ha reaccionat com un país democràtic, com el Regne Unit o el Canadà.

  El Parlament de Catalunya ha de combatre la desinformació sobre la persecució penal de la majoria independentista, tant entre els nostres conciutadans com en l’àmbit internacional. La causa general contra l’independentisme va molt més enllà d’una taula de diàleg entre governs; és un afer que ofèn la consciència de tots els demòcrates del món.

  Tots els ciutadans de Catalunya, tots els demòcrates espanyols i tota l’opinió pública internacional han de conèixer l’abast, les vulneracions dels drets fonamentals i els prejudicis catalanofòbics d’un gran nombre de fiscals i jutges espanyols.

  Ajuda’ns a fer-ho possible!

  SIGNA LA PETICIÓ

  La lluita continua – amb Dolors Feliu
  Centre Cívic
  Premià de Mar
  Dijous 1 de desembre, 18:30h

  Comunitats Energètiques Ciutadanes
  Auditori Centre Sant Pere Apòstol
  Carrer Sant Pere més Alt, 25, Barcelona
  Dijous 1 de desembre, 19h

  Presentació campanya “Nosaltres acusem l’estat espanyol”
  Plaça Indústria, 1, Canet de Mar
  Dijous 1 de desembre, 19h

  Conversa amb Josep Costa
  Pavelló de Suècia
  C/ de la Sardana, 24, Berga
  Divendres 2 de desembre, 19:30h

  6-D: Cap Pacte amb Espanya. Independència, ara!
  Pla de Palau, Barcelona
  Dimarts 6 de desembre, 12h

  Horitzó 2023-25: Independència / Sant Andreu
  Centre Cultural els Catalanistes
  Carrer Ramon Batlle, 2, Sant Andreu
  Dimarts 13 de desembre, 19h
  TOTS ELS ACTES
  Us informem que la vostra adreça de correu electrònic està inclosa en la base de dades de l’Assemblea Nacional Catalana. Podeu exercir els vostres drets mitjançant comunicació escrita, a la qual heu d’indicar el vostre nom, cognoms i número de sòcia o soci, adreçada a l’Assemblea Nacional Catalana a: c/ de la Marina, 315, Barcelona (08025) o enviant un correu electrònic a dades@assemblea.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!