Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

27 de març de 2013
0 comentaris

El meu Vicent Andrés Estellés

Avui fa 20 anys del traspàs de Vicent Andrés Estellés, un dels grans entre els grans de les nostres lletres. Fill de Burjassot (L’Horta), va crear un estil inconfundible en la seua poètica, que li ha merescut tota mena de distincions literàries i socials. Durant el dia d’avui podrem llegir un munt d’apunts biogràfics seus i algunes crítiques literàries, també a assistir a actes d’homenatge arreu del País Valencià. Destacaria una entrevista que li va fer la Montserrat Roig, la qual es pot seguir a través d’internet, també la reacció que va tenir Ovidi Montllor,el gran Ovidi, en saber del traspàs del gran literat de l’horta valenciana.
Jo voldria parlar de la meua relació personal amb l’obra estellesiana. Hi sento passió, i el reconec òbviament com un dels grans poetes nostrats. Sortosament durant els darrers anys he pogut estar al capdavant de l’organització del Sopar Estellés a les Terres de l’Ebre, el qual se celebra a imatge dels famosos  Burns’ suppers (poeta escocès del Romanticisme, poeta nacional), com a homenatge al poeta del poble. Se n’han celebrat dos un a Campredó i l’altre a Ulldecona, organitats per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre i en el marc del Correllengua. En una de les edicions vaig poder recitar i interpretar Els amants, amb la companya Sílvia Panisello, en la darrera vaig recitar Assumiràs la veu d’un poble. Enguany tornarem a organitzar el sopar i tornarem a gaudir d’actuacions musicals i recitacions d’interès, en una festa poètica de primer nivell.
Quedem-nos amb la recitació de No hi havia a València dos cames com les teues, un altre gran poema. Llarga vida a l’obra estellesiana.

http://www.youtube.com/watch?v=mt_l7psIlkg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!