EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

4 de gener de 2010
0 comentaris

HISTÒRIES DEL PENEDÈS: LA COVA DE MEDIONA

Tenia cinquanta-cinc anys la Lola de cal Gili de Sant Quintí de Mediona quan li va explicar a en Joan Amades la llegenda de la cova de Mediona; que ell, amatent, va recollir en el seu llibret “Castells llegendaris de la Catalunya Nova” de la col.lecció Biblioteca de Tradicions Populars.

Prop de les ruïnes del castell de Mediona “hi ha un petit catau, que, segons el poble, és una cova profundíssima. Hi viu una reina encantada guardadora d’un preuat tresor. Només pot ésser desencantada al punt de mitjanit de Nadal. Qui la desencanti s’hi casarà i podrà quedar-se el tresor. Alguns ho han provat; però, presos per la por, han abandonat l’aventura abans de trobar-se amb la reina.
El poble no diu que fos la senyora del castell, però cal suposar que a ella deu referir-se si hom té en compte la gran proximitat de la suposada cova amb la mansió senyorial.” 

ELS BEREBERS
16.09.2008 | 6.45
A General
SOLUCIONS TURÍSTIQUES
28.04.2009 | 8.08
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.