L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

9 d'octubre de 2009
1 comentari

Catalanisme o catalunyisme (IV).- Xarxa Vives i el senyor Huguet

Després de sentir i veure -dues accions que tenint com a subjecte el conseller Huguet, de la Generalitat catalunyesa, em produeixen sensacions ben desagradables- les declaracions en la compareixença que va fer ahir el conseller d’Universitats, Innovació i Empresa -curiosa, la barreja, oi?- de la comunitat autònoma de Catalunya, en què defensà la creació de la marca Universitat de Catalunya per posar a l’aparador les excel·lències que aporten les universitats catalunyeses, em va venir al cap que ja existia una coordinació, precisament nacional, de les universitats. He volgut mirar els motius i els objectius d’aquest ens i he pensat que el senyor Huguet no és res més que un botifler al servei de l’autonomisme, no del país. I és que no estem parlant de funcionament intern, objectius a curt termini… Estem parlant de la marca que ell vol fer veure que és nacional. No podia ser d’una altra manera veient com ha actuat fins ara, però aquest és un exemple precís i concret. Huguet i ERC estan al servei del país? No!!!

Aquí teniu els objectius i la composició de la Xarxa Vives.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

(continua …)

(…)

L’acta de constitució es va signar el 28 d’octubre de 1994 a la ciutat de Morella (Els Ports), on es van reunir els rectors de les 13 universitats fundadores. Actualment, la Xarxa està formada per 20 universitats que juntes representen un col·lectiu superior a les 440.000 persones, de les quals uns 400.000 són estudiantat, uns 30.000 són professorat, i uns 10.000 són personal d’administració i serveis.

A les universitats que aplega la xarxa s’imparteixen més de 1.400 titulacions que condueixen a l’obtenció de 300 diplomatures, 360 llicenciatures i 740 programes de doctorat. S’hi ofereixen, així mateix, 60 estudis propis i 930 màsters i cursos de posgrau. Tots els camps del saber hi tenen presència: Belles Arts, Humanitats, Ciències Socials, Ciències de l’Educació, Ciències Experimentals i Mediambientals, Ciències de la Salut, Arquitectura, Enginyeria i Educació Física.


Valors compartits

*Unitat lingüística de les comunitats universitàries membres, amb vincles geogràfics, històrics i culturals comuns.

*Col·laboració interuniversitària.

*Equitat entre totes les universitats.

*Respecte a l’autonomia universitària.

*Democràcia com a forma de govern de la institució.

*Voluntat de projecció i servei conjunt a la societat.

Missió

Com a associació d’universitats orientada cap al servei, promou la col·laboració interuniversitària i facilita la interacció amb la societat, mitjançant una estructura de xarxa fonamentada en l’equitat i la cohesió entre els seus membres. Per assolir la seua missió, l’associació es val de l’experiència consolidada en la gestió, i de la qualitat i el dinamisme en la seua actuació.


Visió

Ser la xarxa de referència per a l’acció conjunta de les universitats que en formen part.


Objectius generals estratègics

 1.Liderar la prestació de serveis innovadors i amb valor afegit a les universitats membres i a la societat.

2.Consolidar la representació col·lectiva de les universitats membres en l’àmbit internacional.

3.Assolir i reforçar el coneixement i el reconeixement vertebrats per part de les diverses societats que composen l’entorn d’influència de la Xarxa.

 

Àmbits d’actuació

1.Informació i divulgació del coneixement

2.Llengua

3.Cultura

4.Desenvolupament acadèmic: docència i recerca

5.Relacions internacionals

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!