Actualitat sobre ENGINYERS BCN i l'enginyeria

Articles relacionats amb el Col·legi i l'enginyeria

Gràcies a tots i a totes per la vostra confiança

1
Publicat el 13 de juny de 2013

Bé, un cop passada la ressaca electoral, volem acabar el seguit de blocades que hem fet durant la campanya amb un agraïment a tothom que ha cregut que el nostre projecte era el més adequat per tirar endavant el Col·legi, per fer el Col·legi del Futur. Estem molt il·lusionats i desitjosos de començar a treballar per dur a terme el programa electoral que vam presentar. Si no hi ha cap canvi de darrera hora, divendres 21 a les 12 del migdia tindrà lloc la presa de possessió de la nova Junta de Govern. A partir d’aleshores, per tots els membres de Junta començarà una etapa de les nostres vides que anirà íntimament lligada al nostre estimat Col·legi. Segurament, si no hi cap canvi conjuntural important, seran més de 1400 dies vinculats a una institució amb 55 anys d’història, que ha sobreviscut a tot tipus de vaivens i situacions. Farem tot el possible perquè continuï sent així. No serà fàcil, no cal amagar-ho, però estem convençuts que amb el vostre suport ens en sortírem. D’aquí a quatre anys ENGINYERS BCN continuarà avançant amb força per complir els seus màxims objectius: ser útil als col·legiats i a la societat.

            Però no només volem comptar amb els nostres votants, sinó que també amb tota la resta del col·lectiu, començant per els membres de les candidatures rivals, continuant pels seus votants, seguint per tots els col·legiats que no van participar en la contesa electoral, i acabant amb els empleats del Col·legi. Tots plegats formem la gran família de professionals que confiem en la institució. Entre tots la farem créixer i nosaltres hi posarem el coll. No en tingueu cap mena de dubte.

            Us podem assegurar que si com a Junta de Govern treballem amb la mateixa eficàcia, dedicació, entusiasme i generositat que durant la campanya electoral, els resultats estan garantits. Estem convençuts que no només serà així, sinó que millorarem el rendiment com a conseqüència lògica de la major compenetració i coneixement que ens donarà la feina del dia a dia. Per tant, us volem adreçar aquest missatge de confiança en el futur i dir-vos que no patiu, el Col·legi continua en bones mans.

Moltes gràcies a tothom, i a reveure.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Us mantindrem ben informats

0
Publicat el 4 de juny de 2013

Us mantindrem ben informats

La informació és un pilar fonamental de tot professional. Per això el Col·legi sempre ha apostat fort per facilitar als col·legiats una informació professional actualitzada i de qualitat. Així doncs, mantindrem la publicació mensual Theknos com a eina bàsica de comunicació, tot procurant afegir continguts i seccions que millorin la seva utilitat, així com augmentar la participació dels col·legiats en els seus continguts. També farem que es pugui llegir amb comoditat en els dispositius mòbils per adaptar-nos als temps actuals. Mantindrem els butlletins informatius setmanals, però afegirem butlletins específics amb seccions adreçades a sectors concrets com ara jubilats, vinculats a empresa, aturats, disseny industrial…per poder comunicar-nos amb ells de forma més directa i eficaç. També ens comunicarem amb les comissions de forma més àgil a través de les llistes de distribució o d’un altre mitjà. Altrament, farem un redisseny del web perquè en aquest àmbit el temps passa molt de pressa i, tot i que el vam fer nou el 2008, ja li cal un canvi. També l’adaptarem als dispositius mòbils perquè es pugui veure millor i crearem una aplicació (App), des de la qual es podrà accedir a serveis com ara la Borsa de Treball, la Formació, les Assessories, etc, des de qualsevol dispositiu mòbil amb molta comoditat.

No ens oblidarem dels Manuals Tècnics com a eina de treball útil i necessària, per això continuarem publicant-ne i mirarem de detectar les necessitats que vagin sorgint en cada moment. Per a tal fi comptarem amb el suport i la col·laboració de les comissions de treball. Finalment, farem ús de les xarxes socials del Col·legi com a mitjans per publicar informacions professionals i col·legials rellevants i d’interès.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

El Col·legi us escoltarà

0
Publicat el 2 de juny de 2013

Les assessories sempre han estat un punt fort del Col·legi i volem mantenir-les i augmentar-les. Potser podem passar anys sense fer-les servir ni necessitar-les, però hem de saber que quan ens facin falta les tindrem de manera immediata al nostre costat, amb la garantia que la nostra consulta serà atesa amb professionalitat i eficàcia. Així dons, el servei d’assessoria jurídica continuarà sent un punt fort del Col·legi i continuarà amb l’assessorament als Col·legias, ja sigui per telèfon, correu electrònic o de forma presencial. Per tant, es podrà continuar consultant els dubtes que sorgeixin sobre les normatives que regulen l’exercici de la professió, tant pel que fa a l’exercici lliure com pel que fa a l’empresa, i fer consultes de l’àmbit fiscal, laboral i d’altres àmbits. Cal dir que durant el 2102 un total de 800 col·legiats van utilitzar els servei d’assessoria.

D’altra banda, hi ha col·legiats que per la seva activitat professional necessiten una comunicació constant amb els nostres assessors i companys del Servei d’Orientació Tècnica (SOT). Per tant, optimitzarem aquest servei perquè respongui a l’àmplia casuística que ens planteja la nostra professió i perquè cap consulta es quedi sense resposta.

També relacionat amb l’exercici de la professió, millorarem la Guia de Professionals perquè la cerca del professional sigui més intuïtiva i àgil. La Guia de Professionals és una eina eficaç i que funciona- rep més de 3.000 visites mensuals- per això la volem potenciar i donar a conèixer, mitjançant diversos canals (mitjans de comunicació, revistes sectorials, etc), encara més als professionals i persones en general, que poden necessitar els nostres serveis. La Guia de Professionals ha de ser vista com un servei útil a la societat que el Col·legi posa a la seva disposició de forma gratuïta. D’altra banda, ha de ser una eina eficaç per als col·legiats que vulguin donar-se a conèixer per oferir els seus serveis sota el paraigua del Col·legi. També ha de servir perquè els col·legiats puguem trobar algun company que necessitem perquè col·labori amb nosaltres en algun encàrrec. Cal tenir en compte que cada cop més el futur de les enginyeries passa per treballar en equips multidisciplinaris per poder donar abast a l’ampli ventall d’exigències dels projectes d’avui dia. Hem de crear-nos una xarxa de col·laboradors per poder fer front a totes les exigències. La Guia de Professionals ha de ser un mitjà per fer-ho.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari