Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

10 de novembre de 2015
0 comentaris

L’Ajuntament boicoteja la commemoració de la Nit dels Vidres Trencats a Barcelona

Com es fa des que es va establir fa pocs anys, ahir es va realitzar a Barcelona l’acte commemoratiu de la Nit dels Vidres Trencats i Dia internacional contra l’antisemitisme organitzat per l’Ajuntament del Cap i Casal de Catalunya i les comunitats jueves catalanes, al qual no va assistir cap representant municipal.

Aqueixa conducta no és aliena a l‘ideari antisionista d’Ada Colau, Jaume Asens i companyia, negant-se a denunciar el genocidi jueu a mans dels nazis i els seus col·laboradors (també espanyols) al·legant que els israelians fan el mateix amb els palestins actualment. Aqueixa impostura històrica no és l’única en la qual està instal·lat el progressisme europeu en els seus diversos vessants però és la que més clarament deixa en evidència la incapacitat per defensar les societats obertes i oposar-se als diversos totalitarismes que l’amenacen (tardocomunisme, neonazisme, islamisme).

Toni Florido, actual president de l’ACAI, va escriure ahir al seu facebook aqueixa reflexió sobre la falsa distinció entre antisemitisme i antisionisme que el progressisme abstracte i banal insisteix en aparentar tot justificant el seu suport a les campanyes BDS (reiteradament condemnades per la justícia francesa):

“L’antisemitisme de les múltiples associacions anti-israelianes, de tota aquesta gent que es manifesta contra Israel, que boicoteja productes, botigues i artistes israelians, que fan flotilles i surten en tots els mitjans de comunicació cridant, les editorials de diaris, ràdios i televisions que demonitzen Israel, tot aquest món que viu i crida amb tanta indignació com orgull el seu antisionisme, tots ells són antisemites. I ho són perquè el seu odi és absolutament arbitrari. Només contra Israel.

No els va importar el milió de morts al Darfur, ni els importa el 300.000 morts a Síria. Quatre anys d’atrocitats no han provocat que mogui ni un sol dit a cap d’aquests indignats. No hi ha jueus a qui culpar. Són tots ells uns hipòcrites xenòfobs. Uns miserables antisemites.”

Post Scriptum, 11 de novembre del 2015.

L’Associació Catalana d’Amics d’Israel acaba de penjar al seu facebook aqueixa informació complementària de la notícia tractada en aqueix apuntament:

“L’Ajuntament de Barcelona preocupa a la comunitat jueva catalana perquè per primer cop no ha enviat cap representant institucional a l’acte commemoratiu de la Nit dels Vidres Trencats i ha prohibit l’encesa d’espelmes a la Khanuquia del Call aquesta propera Khanucà. També està en risc la continuïtat del Festival de Cinema Jueu de Barcelona i la commemoració en record de l’Holocaust. Des de l’ACAI demanem que l’ajuntament sigui la casa de tots els barcelonins i la capital de Catalunya, exemple de convivència sense discriminacions de cap mena.”

Posteriorment, l’Ajuntament de Barcelona ha divulgat aqueixa altra nota de premsa desmentint l’anterior:

“Hem sabut que s’ha fet correr la notícia de que l’Ajuntament de Barcelona ha prohibit l’acte d’encesa de les llums de Hanukà al Call. Cal que sapigueu que aquesta informació és infundada i que el departament de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per a la gestió d’aquesta celebració, en col·laboració amb l’Associació de Botiguers del Call i la Fundació Jabad Lubavitch.”

Cristina Monteys Homar, Coordinadora Oficina d’Afers Religiosos Ajuntament de Barcelona

El fet que el govern municipal tracti la qüestió jueva només en la seva dimensió religiosa obviant que la denúncia del genocidi perpetrat pels nazis és el motiu essencial de la commemoració de la Nit dels Vidres Trencats confirma la doctrina antisionista imperant al Cap i Casal.

Post Scriptum, 14 de noviembre del 2015.

Borja Vilallonga publica a Vilaweb un article titulat “La víctima absent” en el qual analitza l’acte sobre la Nit dels Vidres Trencats organitzat per Unitat contra el Feixisme, SOS Racisme i altres entitats antisionistes militants per conmemorar, tot trasgiversant-ne el significat, és a dir, sense convidar les entitats jueves catalanes.

Post Scriptum, 9 de novembre del 2016.

Enguany Ada Colau s’ha apuntat a l’acte local commemoratiu del Dia internacional contra el Feixisme i l’Antisemitisme.

Post Scriptum, 10 de novembre del 2022.

Ahir s’esqueia el dia internacional contra el feixisme i l’antisemitisme i no em consten actes commemoratius rellevants a casa nostra, i això que som el parc temàtic dels antifexistes sel·lectius i arbitraris, que fan de comparses de l’islamisme i de portaveus de l’antisionisme més desfermat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!