Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 d'octubre de 2015
0 comentaris

Tres opinions sobre la causa palestina: Bassam Tawil, Shlomo Ben Ami i Gabriel Albiac

Arran de la tercera intifada contra Israel denominada la dels ganivets, hom a tornat a la primera plana de l’actualitat mundial la causa palestina sobre la qual hom a escrit bon nombre d’articles interpretant el sentit dels esdeveniments. He triat tres punts de vista diferents, el d’un palestí, un jueu i un espanyol.

Bassam Tawil, palestí, va publicar al Gatestone Institute un article que traduït al castellà porta per títol: “Palestinos, somos los nuevos nazis“. Shlomo Ben Ami, jueu ha concedit una entrevista al digital Israel en línea que duu per encapçalament “Al mundo no le importa los palestinos” i Gabriel Albiac, espanyol, va pubicar a l’ABC l’article titulat “Un suicidio palestino“.

M’agradaria afegir-hi algún escrit recent d’autor català amb sentit crític sobre la causa palestina però no n’he trobat cap a mà. Tots tres textos tenen en comú una reflexió de fons amb perspectiva històrica sobre la trajectòria d’aqueix poble àrab que s’autodefineix en contraposició a l’estat-nació bastit pel poble jueu sense arribar a trobar el camí de la pròpia construcción nacional.

Post Scriptum, 5 de desembre del 2016.

Bassam Tawil publica avui un article al Gatestone Institute “The real Illegal Settlements“, on analitza el procés de construcció intensiu que menen els palestins per ocupar el terreny amb la complicitat de la comunitat internacional que només té ulls per criticar els assentaments jueus.

Post Scriptum, 25 de juny del 2018.

Avui, Bassam Tawil publica al digital del Gatestone Institute aqueixa anàlisi, “Palestinians: The only Acceptable Peace plan“, per la qual prediu que els dirigents palestins (ja siguin de l’ANP o islamistes) no acceptaran cap pla de pau proposat pel president Trump, ja que l’únic objectiu que persegueixen és la destrucció de l’Estat d’Israel.

Post Scriptum, 20 de novembre del 2023.

Bassam Tawil, a Gatestone Institute, el proppassat 19 de maig: “El auténtico significado del “Palestina será libre, desde el río hasta el mar”.

Gabriel Albiac, a El Debate, el proppassat 23 d’octubre: “De un gobierno antisemita“. Un gobierno que incluye impunemente a ministros antisemitas es un gobierno antisemita. Y un gobierno antisemita envilece a la nación”.

Shlomo Ben Ami és entrevistat avui per La Razón: “La izquierda global ha traicionado a Israel“.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!