Des del terrat de casa

Un espai per a l'opinió, obert a totes les aportacions i c omentaris

Les tarifes elèctriques ens han destarifat

Publicat el 9 de juny de 2021 per Zequi Castellano i Moreno

El sorroll de les rentadores a les tantes de la matinada, han obligat ajuntaments del País Valencià, a recuperar ordenances municipals de bones pràctiques i de convivència social, que existien a la seua normativa, adobades pel sentit comú i les bones maneres del veïnat.

El canvi d’hàbits no ha estat produït com a conseqüència d’una decisió governamental sobre l’aplicació de l’horari de Grewich, en detriment del que fos imposat pel nefats general allà pels anys quaranta del segle passat. Les rentadores es posen en marxa com a conseqüència de l’anunci del canvi de tarifes elèctriques per part de les operadores.

Així les coses, és més que necessari, imperatiu, treballar per superar la situació actual. Cal posar sobre la taula el model social que volem construir per a les properes dècades, ja que això definirà les necessitats materials associades a ell. L’actual model no fa més que agreujar les desigualtats i és per això que cal apostar per un canvi profund.

Perquè les rentadores no hagen de treballar a hores deshorades, cal apostar per les energies renovables de manera clara i contundent, per poder tancar d’una vegada per totes,  les centrals nuclears i evitar qualsevol possibilitat de viure cap mena de catástrofe semblant a la de Txernòbil o Fukusima.

El soroll de les rentadotes ens hauria de fer caminar cap a una sobirania energética dissenyada poble a poble, comunitat a comunitat, pas a pas i necessitat a necessitat; perquè si les nostres viles decidiren apagar l’enllumenta públic a un horari raonable a l’hivern i a l’estiu, la factura elèctrica que originem, ens resultaria molt més barata i ens estalviaríem haver d’activar les alarmes dels rellotges, per alçar-nos a engegar la rentadora, perquè les tarifes elèctriques ens han destarifat.

Història d'una empresa santfruitosenca: Petro-Pintó S.L. – Montpeita


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.