9 de novembre de 2013
0 comentaris

#RTVVnoestanca

Ahir es va fer realitat una tragèdia anunciada. Immersos en la doctrina del shock, no ens ho volíem creure. Però la realitat és així de crua. Amb un simple comunicat, el Consell donava per liquidats 25 anys de Ràdio i Televisió Valenciana. Una RTVV que es va constituir, recordem-ho, gràcies a les mobilitzacions de tants i tants valencians que durant la Transició varen lluitar per un model de país possible i necessari. Com sabeu, aquest projecte fou frustrat i malbaratat pels qui acceleraren les mancances i perversions que arrossegava RTVV des de la seua creació. Però no per això deixava de ser una eina imprescindible. L’únic mitjà públic. L’únic mitjà en valencià.

Ara, qualsevol aspiració de redreçar RTVV i convertir-la en la ràdio i televisió pública, en valencià i de qualitat que necessitem, queda en suspens. Un drama per a la societat valenciana; per al món audiovisual, periodístic i cultural; i especialment cruel per als treballadors encara en plantilla, per als acomiadats a l’ERO i per als precaritzats en productores externes. Com a Grècia, les institucions valencianes segueixen al peu de la lletra el pla neoliberal de la Troika. Amb l’agreujament que ací, els titelles de la Generalitat acompleixen l’estratègia espanyolista marcada per la FAES i companyia.

Ens trobem davant d’un exemple més de les polítiques històriques de l’oligarquia valenciana: sucursalisme, autoodi, saqueig econòmic i destrucció del patrimoni col·lectiu. Quina serà el següent pas? La sanitat, l’educació, la LUEV, l’estatutet que tenim… No cal fer pronòstics, tots són encertats. Com diu l’amic David Segarra, hem de deixar de lamentar-nos. Perquè ens han declarat la guerra en tots els fronts. I necessitarem tot el valor i l’entusiasme per guanyar-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!