De tots els raïms catalans el moscatell m’atreviria a dir que és el més popular, el que tots hem tastat. Poques adolescències s’han estalviat una gerra o un got de moscatell. La beguda dolça és amiga dels paladars inexperts i la seva graduació alcohòlica és un elixir que desferma les passions més agosarades.
Ara bé, reduïr el moscatell a la condició de vi dolç de granel fóra un disbarat encara més gran que els que s’han fet sota els seus efectes.
Els avenços vitivinícoles arreu dels Països Catalans fan que avui gaudim d’uns moscatells dolços extraordinaris des d’Alacant fins a Ribesaltes i uns blancs secs molt interessants tocats pels aromes i la dolçor d’aquest raïm.
Caldrà dedicar uns quants apunts als nostres vins dolços, però avui l’estuba i la xafogor arran de mar fan que les nostres goles assaboreixin un vi blanc fresc i més sec, aquest Sumarroca Muscat 2007.
Vi: Sumarroca Muscat 2007
DO: Penedès
Raïm: Moscatell
Elaboració: Vi blanc sense bóta.
Grau: 11.5º
Preu: 5.50 €
Tast: un vi amb molt poc color, groc gairebé transparent. Al nas ens dóna notes dolces amb raïm, pinya i meló molt madur; el pas de boca és fresc, curt i predomina la llimona. Promet més del que dóna.
Glopets: la gamma de vins blancs de Sumarroca és molt variada: Riesling, Muscat, Chardonnay, Gewürstraminer… Són vins ben elaborats, correctes, assequibles i ben distribuïts.
Vull afegir que el tast d’aquest vi l’he fet amb una colla d’amics enmig d’una vinya mentre el raïm verola tard aquest estiu. Tots els presents havien patit alguna ressaca amb el moscatell adolescent, les “castanyades” han repartit moltes garrotades, i estem agraïts que l’inexorable pas del temps ens hagi ensenyat a gaudir d’aquest raïm de manera més assenyada i que continuem compartint ampolles i converses.
També continuarem cercant vins com aquest Sumarroca Muscat 2007, emplenarem les copes, hi clavarem el nas, xarruparem fort i ens delirem.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!