Una certa hipocresia sobre Laporta

Deixa un comentari

El tema de l’assemblea de dissabte dóna per a molt. Voldria concentrar-me, però, en un detall petit perquè em sembla exemplificador de tot plegat.

Entre les acusacions de la junta actual de despesa injustificable hi ha la compra d’entrades per a la final de la Champions de Roma, compra que va costar 631.000 euros. Bé. Jo vaig ser un dels qui va entrar a l’Olímpic de Roma gràcies a això. I no estava precisament sol.

A mi m’agrada anar al futbol. Vaig molt menys del que voldria però he estat moltes vegades al Camp Nou i he vist al Barça esporàdicament en algun altre camp -per exemple vaig anar a veure’l al camp del Chelsea, perquè tenia ganes de veure un gran partit en un camp de futbol anglès.

Sempre he pagat jo. Les úniques excepcions han estat convidades familiars o d’amics que tenen carnet (i això supose que ens passa a tots) i tres ocasions que m’han convidat a la llotja i les dues finals de la Champions, París i Roma. En aquestes cinc ocasions em va convidar el club.

A la llotja em va convidar una vegada Núñez i m’ha convidat dues vegades Laporta. I hi he anat. Hi ha una certa tradició en aquesta ciutat segons la qual la llotja és un espai on periodistes i professionals de divers pelatge són convidats i hi van. En cap moment em va sorprendre, per això, que em convidaren, tot i que vist des d’ara potser sí que els periodistes ens hauríem de negar a anar-hi, vistes les implicacions que això pot arribar a tenir.

Però m’interessa el cas de les dues Champions. A París el club em va demanar si volia anar (cosa que em va causar tanta sorpresa com alegria, no ho negaré). Vaig preguntar com és que m’ho demanaven i se’m va respondre que estaven convidats tots els directors dels principals mitjans de Barcelona. I vaig acceptar. Em van regalar dues entrades i el viatge d’anada i tornada en avió el mateix dia del partit.

Hi vaig anar. Jo i mitja professió periodística d’aquesta ciutat. La Vanguardia era tota, per exemple. Recorde que em vaig fer un cafè amb l’Antonio Franco, del Periódico a davant del Pompidou i que vaig passejar amb el Pep Riera i el Jordi Grau, del Punt. I vaig seure en l’estadi al costat de la Mònica Terribas, per exemple i la quantitat de feliços periodistes que m’envoltava era enorme.

A Roma també em van convidar. Va ser diferent perquè en aquesta ocasió era una sola entrada i m’havia de buscar jo l’avió. El problema no era tant pagar-lo com trobar-ne… Però la grada era plena de gent coneguda també i igual que París. No tinc una memòria d’elefant però recorde haver saludat Artur Mas, Joan Puigcercós, Josep Cuní i un bon grapat de personatges més.

I una tercera anècdota. A la final de copa de València vaig anar també. No ben bé com a convidat, però. Barça TV va fer una retransmissió especial i ens va demanar al Ferran Torrent i a mi si volíem, com a valencians, col·laborar-hi. Ho vam fer encantats. L’anècdota és que jo vaig baixar en cotxe amb uns bons amics, en Fonalleras, el Jaume Subirana i el Xavi Sarrià, i en l’àrea de servei mentre posàvem benzina va parar a darrere el cotxe de Marc Ingla. El vam saludar i ell ens va contar que anava convidat per la Junta, malgrat que l’havia abandonat. Va dir que era un gest que havia tingut Laporta de convidar tots els ex-membres. I li vam dir que segur que al Rosell no l’hauria convidat. Ingla ens va dir que no ho podia assegurar del tot però que li semblava que sí.

Doncs bé. No recorde ningú, començant per mi, que es preguntarà si aquelles invitacions eren fer un ús fraudulent o inadequat del patrimoni del Barça. Al revés:  tothom estava encantat de participar-hi de la festa i no hi havia cap crítica ni una a Laporta en aquest sentit. 

I això em sembla que uns quants dels qui van entrar gratis als camps ho haurien de tenir en compte abans de dir les barbaritats que diuen. Només per coherència i decència personal. D’ells.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 18 d'octubre de 2010 per vicent

  1. Ningú que no siga un botifler no dubta que l’ofensiva contra Laporta no s’aturarà mai, ni després de les eleccions: és més que un atac “ad hominem”, un atac de l’espanyolisme (amb l’ajut indispensable de la botifleria) contra l’independentisme.
    Laporta sabrà defensar-se, de Rosell i companyia, i l’independentisme també.
    I gràcies, Partal, per posar un poc de ficaci a tot plegat amb este article.

  2. “La publicació d’aquest comentari queda pendent fins que l’autor del bloc la validi”, diu… (abans es publicava directament)…
    Pensava que havies vetat la meua participació en el teu bloc pels comentaris sobre els Mossos…
    Espere el desenllaç dels esdeveniments…
    (¿La decepció és mútua?)

  3. Tanmateix no hi ha res més voluble que els socis d’un club de futbol. Hem passat del catalanisme sense complexos, amb un president independentista, a un regionalisme ben entès, amb un president servil.
    El club, a la llarga, en sortirà malmès.
    Però és el mateix club, la mateixa massa social.
    Si això succeís a València o a Mallorca, molt probablement des de Barcelona ho examinarien amb un cert escepticisme i condescendència. Amb paternalisme, no ho dubteu.
    Però això succeeix a Barcelona, llavors podem pensar que és desconcertant. Però no és així. És el que hi ha. Aquest és el nostre país: paradoxal, esquizofrènic, arrauxat.

  4. No em refie de Rosell. No em sembla grà net. La seua eixida del club, la visita a Extremadura per baixar-se els pantalons, la seua actitud en la junta, sense mullar-se amb el seu vot en blanc després de somoure la gent… Això és llençar la pedra i amagar el braç. Ha posat el Barça en un problema del què entreuran profit els rivals, especialment el Madrit i tota la caverna  mediàtica.

    Laporta és advocat, Rosell és empresari esportiu… Vorem quí intenta treure’n més benefici de la presidència del Barça.

    NO m’agrada Rosell. El trobe hipòcrita i cínic.

  5. El tema de les entrades comprades i distribuides té, en números, una traduccio.  Que no és la causant de les molt importants pèrdues enregistrades al Club els darrers 7 anys.   Nomes amb els fitxages caríssims de 2 brasilers que ni han debutat ni han entrenat amb el primer equip, s’haguessin pogut encara comprar i regalar moltes mes entrades i viatges,
    El tema està en el volum, i la nul.la transparència, des d’un punt de vista de soci, perque no ha tigut cap trascèndència significativa en les pèrdues.
    )?
    Però ja que el toques, i em sembla bé, el tema, ara, anys després, no quan es va produir, el fet que hi anessin molts no significa res a favor de la mesura. Si ho diuen ,qui hauria de tenr por de que fos conegut que ha estat a una final convidat pel Club (no per una persona, pel Club). Les coses conegudes són més ben acceptades que les coses amagades.  A la final de bàsquet de Paris d’enguany, també va adquirir i regalar, el Club, entrades vip a 1a. fila, i les va distribuir entre ex-jugadors de la secció, ex-responsables i alguns directius. I ho van dir, com s’ha de fer, sense que ningú s’hagi de posar vermell.   Si es normal, que sigui normal el coneixement dels vips afortunats. No passa res.
    Tanmateix, personalment, i es un criteri molt particular i subjectiu, crec  que amb 1 ó 2 entrades per mitjà, ja es compleix, de llarg, la tradició…que no es gaire saxona, o gens.  Aquest aiguabarreig continu, o massa sovintejat, entre gent dels mèdia i responsables de les administracions, dels anunciants, de les grans empreses, no és bo.  Serà una tradició llatina, ibèrica,o hispànica, però preferiria seguir les tradicions dels països escandinaus i dels països saxons. No per res, però perque són els més modèlics, i  hauriem de copiar dels excel.lents, també en aquestes coses.
    Vaja, això es el que em sembla.

    Cordialment,
    Andreu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.