Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de maig de 2014
0 comentaris

Primeres reaccions: “Mr. Turner”, de Mike Leigh, entusiasma part de la crítica

“Retrat magistral d’un artista”, “gloriosa”, “film magnífic” són alguns dels qualificatius entusiàstics que se li dediquen , a Mr Turner, de Mike Leigh; de la que també se’n remarca que “Esquiva els tòpics”, “l’humor”, “Sublim Timothy Spall”… No tot és favorable: hi ha qui li retreu “l’agonia final”, hi ha qui ho veu com una reconstrucció aplicada del Londres victorià. Aquestes són algunes de les primeres reaccions que he recollit a la xarxa:

Mike Leigh esquiva els tòpics recurrents dels films sobre artistes a MR. TURNER, sobri retrat d’un pintor complex i visionari, ha escrit al Twitter Eulàlia Iglesias. Podem llegir-li la crònica que posteriorment ha publicat a El Confidencial.

Per la seva banda, Àngel Quintana sintetitza caràcters tot tuitejant: Leigh, a Mr Turner, ens parla de com l’ull de l’art va mirar d’una altra manera. Sublim Timothy Spall fent d’un Turner murri. I encara, en una altra piulada: Després de Van Gogh de Pialat, Mr Turner de Leigh marca un abans i un després entre cinema biopic i pintura. A Facebook pot esplaiar-se un xic més: Mr Turner de Mike Leigh mostra el moment en què mirar el món passava per buscar noves formes de captura de la realitat.Timohy Spall està sublim. Turner com antigeni romàntic malgrat l època. Acaba amb la frase The sun is good. Podem llegir-li el comentari més extens a Caiman.

El que més m’agrada de Mr Turner és el seu humor i com retrata l’evolució en la mirada del pintor. El que menys, l’agonia final, diu Xavi Serra a Twitter.

“Mr. Turner”, de Mike Leigh és un retrat magistral d’un artista, escriu Scott Foundas, a Variety.

Com n’és de gloriosa aquesta pel·lícula, saborosament i immediatament agradable (..), diu, eufòric, el compatriota de Mike Leigh, Peter Bradshaw, a The Guardian.

Per la seva banda, Manu Yáñez ha avançat al seu compte de Twitter: Com era d’esperar, al Mike Leigh de Mr. Turner li interessa més l’home que l’artista. S’hi troba a faltar una mica més de pintura. Però ha dedicat un altre tweet al film, per a parlar del protagonista: El Mr. Turner a qui dóna vida Timothy Spall és el personatge més rondinaire des del Clint Eastwood de “Gran Torino“. Immediatament després, ha publicat el comentari extens al seu blog de Fotogramas.

Per a Eric Bietry-Rivierre, de Le Figaro: Mike Leigh restitueix de manera aplicada el Londres de l’època victoriana a través d’un genial paisatgista.

En canvi, per a Pascal Merigeau, de Le Nouvel Observateur, En un film magnífic, el cineasta anglès retrata el pintor de la llum com a gat vell.

FOTO © Simon Mein – Thin Man Films Mr. Turner, de Mike Leigh


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!