Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de desembre de 2010
0 comentaris

Manifest de suport al cineasta iranià Jafar Panahi

El Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona i el personal del Cinema Truffaut vol manifestar el seu ferm suport al director de cinema Jafar Panahi que, segons s’ha sabut aquest dimarts, ha estat condemnat pel govern iranià a 6 anys de presó i 20 anys sense poder fer cinema, escriure guions, viatjar a l’estranger ni concedir entrevistes als mitjans de comunicació.

Amb aquest manifest volem fer públic el nostre més enèrgic rebuig a aquesta condemna brutal i arbitrària, que no només empresona i priva de llibertat de moviments Panahi, sinó que a més pretén privar-lo d’allò més preuat per tot director de cinema: poder-se expressar a través de les imatges amb absoluta llibertat creativa i sense coercions de tipus polític o ideològic.

Com a entitat gestora del Cinema Truffaut -que ha exhibit algunes de les millors pel·lícules de Panahi com «El globo blanco», «El círculo» o «Offside»- defensem el dret del cineasta d’expressar-se amb completa llibertat, sense cap tipus d’imposició autoritària.

Per tant, a través d’aquest manifest volem explicitar el nostre suport a Jafar Panahi i demanar la implicació de les institucions i organismes culturals per pressionar el règim iranià i revertir aquesta condemna brutal, injusta i totalment contrària a la llibertat creativa.

Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona

El Cinema Truffaut iniciarà des d’avui mateix una recollida de signatures per tots aquelles persones que es vulguin adherir al manifest, les quals seran enviades a l’Ambaixada d’Iran.

A més, s’ha previst organitzar un acte de suport amb la projecció d’algun film de Panahi passades les festes de Nadal, acte que s’anunciarà puntualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!