Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de febrer de 2011
0 comentaris

Estrenes: entre el 23 de febrer i l’1 de març de 2011

Enceto aquí nou apartat del blog, dedicat a les estrenes que ens arriben a bona part de la nostra cartellera. Cada setmana, m’agrada veure les novetats que hi ha i —sigui pel tema dels títols en les altres llengües, sigui per veure on més les han estrenades— consulto els principals webs informatius francesos, espanyols i italians, a més esclar de l’IMDB. He decidit de prendre’n nota i penjar-ho al blog. Així neix “Estrenes”.

Quan d’una novetat en publiqui fitxa, els enllaços informatius els traslladaré a la fitxa i els substituiré pel vincle, en aquest apunt, cap a la fitxa. Igualment, si algun dia no tinc temps per entrar al detall de cada títol, hi deixaré només constància de la novetat i els enllaços informatius, per no perdre pista sobre el que s’ha estrenat entre nosaltres.

Aquesta nova categoria d’apunts els puc assumir perquè he hagut de deixar els reculls setmanals de crítiques, ressenyes i entrevistes, a causa dels canvis que estan introduint les empreses editores dels nostres mitjans, pels quals resulta que els articles de cinema, sovint, tenen només enllaç de pagament, si en tenen. Com ja vaig comentar la setmana passada, seguiré publicant la referència o l’enllaç de les crítiques i articles d’interès a les fitxes  de les pel·lícules que triï.

***

23-F: la pel·lícula  (23-F: La película), de Chema de la Peña

Reconstrucció de les 17 hores i mitja que van des de l’entrada de Tejero al Congrés de Diputats espanyol fins que els parlamentaris en van sortir l’endemà. La història de tres cop d’estat: el de Milans del Bosch, el d’Armada i el de Tejero. Tres models que, diuen, van fracassar en adonar-se Tejero que l’havien utilitzat… Paco Tous és Tejero; Juan Diego, el general Armada; Lluís Marco, Milans del Bosch; Fernando Cayo, el Rei Joan Carles; Ginés García Millán, el president espanyol Adolfo Suárez; Gonzalo Uriarte, el tinent general Gutiérrez Mellado; Joan Pera, el líder comunista Santiago Carrillo… Dirigeix Chema de la Peña —el de Shacky Carmine (1999), Isi/Disi – Amor a lo bestia (2004), Un cine como tú en un país como éste (2010)…— 

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [23flapelicula (esp)]

****

Batalla per la Terra (Battle for Terra / Objetivo Terrum / TerraBattaglia per la Terra 3D), d’Aristomenis Tsirbas

Cinta d’animació i ciència ficció, amb una invasió alienígena a l’inrevés: ara són els humans que envaeixen un altre planeta. Fugen de la destrucció del seu (per causes bèl·liques i mediambientals), però aviat duen la guerra al món que els havia acollit com a déus. Tanmateix, una noia aborigen i un xicot humà acabaran bregant perquè els seus pobles respectius coexisteixin pacíficament. Debut com a director de Tsirbas (Mont-real, Quebec, 03.07.1967), supervisor d’efectes espacials de films com Titanic, Star Trek: Voyager, Hellboy…)

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [BattleforTerra (ang)]

****

Chico & Rita (Chico & Rita), de Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando

A Trueba i Mariscal els agrada la música i la cultura cubanes. Ara s’han unit per a recrear sensualment tot una època, l’Havana i Nova York, en plena efeverscència del jazz. El pretext argumental: la història d’amor, que comença a la Cuba de final dels quartanta, entre una xicota amb vocació de cantant i un jove pianista boig pel jazz. Amb cançons que interpreten Bebo Valdés, Idania Valdés, Estrella Morente, Freddy Cole, Jimmy Heath, Pedrito Martínez, Michael Phillip Mossman, Amadito Valdés, Germán Velazco, Yaroldi Abreu, Rolando Luna, amb les veus de Limara Meneses, Emar Xor Oña, Mario Guerra.

Informació a la fitxa del film [Fitxa]

****

Dones sense homes (Zanan-e bedun-e mardan / Women without men / Donne senza uomini), de Shirin Neshat i Shoja Azari

Adaptació d’un bellíssim i poètic relat de l’escriptora iraniana Shahrnush Parsipur que narra les experiències viscudes per cinc dones a Teheran el 1953. Amb el rerefons del cop d’estat tramat per la CIA -i liderat pel mateix Xa, Reza Pahlevi-, els destins d’aquestes dones es troben, en un formós jardí d’orquídies. Reflexió incisiva sobre un moment clau en la història, que va tenir com a conseqüència la Revolució Islàmica, duent l’Iran a ser com el coneixem avui en dia. L’artista visual Shirin Neshat ha comptat amb la col·laboració de Shoja Azari.

Informació a la fitxa del film [Fitxa]

****

Els nois van bé (The Kids are all right / Los chicos estan bién / Tout va bien / I ragazzi stanno bene), de Lisa Cholodenko

4 nominacions als Òscar, 2 Globus d’Or, 5 nominacions als Independent Spirit Awards, Teddy Award a Berlín 2010… Amb un bon reguitzell de premis ens arriba finalment aquest en què Julianne Moore i Annette Bening són parella i es troben que els seus fills s’estan veient d’amagat amb son pare biològic, de manera que el conviden a menjar plegats, amb la intenció de repassar-se’l… Cholodenko (05.06.1964, Los Angeles, Califòrnia), cineasta no gaire activa i amb certa traça per fer guanyar premis a les seves protagonistes, sembla doncs que l’ha tornada a encertar —si més no, comercialment—, mantenint l’aurèola d’ “indie” que es forjà ja el 1998, amb High Art (també presentada a Sundance), i quatre anys més tard, amb Laurel Canyon.

Informació a la fitxa del film [Fitxa]

****

Just Go With It (Just Go With It / Sígueme el rollo / Le Mytho / Mia moglie per finta), de Dennis Dugan

El plantejament no pot ser més bugadejat: faldiller impenitent recorre a la seva secretària perquè l’ajudi en un embolic sentimental i, oh!, resulta que la dona de la seva vida fa temps que la té a tocar i no se n’havia adonat… Comèdia amb Adam Sandler i Jennifer Aniston, dirigida per l’actor i convencional director Dennis Dugan.

Informació
[Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [x]

****

Segrestats (Secuestrados / Kidnapped /  Kidnappés), de Miguel Ángel Vivas

Casualitats de la cartellera: Fernando Cayo, el rei Joan Carles de 23F, és també protagonista d’aquest film “a la Haneke”, en què una família benestant se’n va a viure a una torreta d’una flamant urbanització i la primera nit ja els entren uns delinqüents, amb la intenció de robar el que puguin… però les pulsions violentes d’un dels lladres comença a esquitxar de sang tota la història. Un film de Sitges 2010.

Informació
[Sitges 2010· Oficial Fantàstic Competició] [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [x]

****

The Mechanic (The Mechanic / Le flingueur), de Simon West

El títol original d’aquest film —The Mechanic— fa referència als assassins d’elit seguidors d’un codi ben estricte i dotats d’un talent especial per a eliminar els seus objectius sense deixar cap mena de rastre. Jason Statham és qui encarna ara el “mechanic” Arthur Bishop, que el 1972 va incorporar Charles Bronson —al film homònim, de Michael Winner— i Ben Foster és el noi que vol a prendre a ser tot un assassí professional —i que a l’anterior film interpretà Jan-Michael Vincent—.

Informació
[Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [Themechanicmovie (ang)] [Themechaniclapelicula (esp)]

****

FOTO Els nois van bé, de Lisa Cholodenko

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!