Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 d'agost de 2006
1 comentari

En Rick amb píxels: encara ens quedarà París?

Llegeixo les Cròniques d’un consumidor cultural que Àlex Gutiérrez, director de Benzina, escriu al número 6 de la revista i m’assabento que el cinema CASABLANCA GRÀCIA, de Barcelona, passa en format DVD pel·lícules que altres sales de la ciutat passen en 35 mm. Me n’assabento i m’esvero. Encara no he anat mai a aquests "Casablanca" del carrer Girona i, evidentment, no hi penso posar els peus. Havia estat client força habitual dels Casablanca de sempre, els dels Jardinets de Gràcia, ara anomenats amb l’afegitó "Kaplan"; però no d’aquests altres: realment, unes sales amb malastruga (primer, Lauren catacroc; després, Scope, plaf; ara, barra i pocavergonya). Quina estafa cultural!

Gràcies, Benzina, per prevenir-nos-en!

  1. Pel que tinc entès, als Casablanca Gràcia projecten les pel·lícules en devedé en una única sala, que han anomenat OZU. A les altres sales, si no vaig errat, fan les projeccions en 35 mm. Però si et passes per la Sala OZU els del Casablanca t’ofereixen la possibilitat de bescanviar l’entrada per un val de descompte per comprar-te el devedé… que t’acaben de projectar!

    I la broma no s’acaba aquí. M’informen que als Renoir Floridablanca hi estan projectant tot un clàssic com “Vivre sa vie”, d’en Godard, també en devedé.

    El més gros de tot plegat és que en cap dels dos casos t’adverteixen que les projeccions no són en 35 mm i en el de “Vivre sa vie” encara tenen la barra de publicitar-ne l’estrena d’una “COPIA RESTAURADA” (segons el cartell que ha facilitat la distribuïdora). Això només té un nom: publicitat enganyosa.

    Són temps difícils per a l’espectador exigent de cinema!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!