Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de novembre de 2006
0 comentaris

Aviat (desembre 2006 – gener 2007)

Desembre i gener són uns mesos ben especials per a les cartelleres de cinema. D’una banda, desembre acumula una gran quantitat de dies festius, cosa que va a favor i en contra de la taquilla, ja que tots disposem de més temps per anar al cine, però també hi ha moltes altres activitats, sovint incompatibles: viatges, petites excursions, àpats nadalencs, revetlles… A més, aquests caps de setmana de "santa VISA", que ens els passem comprant, solen ser profitosos per als multicinemes situats en centres comercials, però fatídics per a la resta. Gener és una altra cosa. Comença igual, fins la diada de Reis; però després, els sanglots en l’oferta cinematogràfica els provoca la mateixa indústria: les nominacions i premis (Òscar, Globus, Goya…) ho fan bellugar tot. Títols que semblaven indiscutibles queden en un segon pla, perquè la gent vol veure els que han estat nominats o premiats; pel·lícules amb qui ningú no hi comptava gaire (cas de Crash, l’any passat) es converteixen en referència per a tothom… Tot i així, em sembla que val la pena que fem un cop d’ull a alguns dels films que aviat han d’arribar a les nostres cartelleres.

(Per seguir, cal que aneu a "Vull llegir la resta de l’article")

Uns dies de setembre / Quelques jours en septembre / Algunos dias en septiembre

Director: Santiago AMIGORENA

Sinopsi: entre l’1 i l’11 de setembre de 2001, un agent de la CIA que té a les seves mans una informació crucial es fa fonedís. Alhora, brega per trobar la filla que va abandonar fa deu anys. Una vella amiga els prepara el retrobament a Venècia, en què ha de ser present també el fill adoptiu de l’espia. Tot plegat sense comptar que un assassí sense escrúpols i poeta en hores lliures també hi anirà, igualment delerós de trobar aquest agent de la CIA.

Nick Nolte (Elliot, l’espia), Sara Forestier (Orlando, la filla d’Elliot), Juliette Binoche (Irène, la vella amiga) i John Turturro (l’assassí sense escrúpols) són els protagonistes principals d’aquesta pel·lícula, que es presentà a la Mostra de Venècia 2006.

Santiago Amigorena (Buenos Aires, Argentina, 15.02.1962) debuta aquí com a director, després d’una prou llarga carrera com a guionista -d’una vintena de films, de cineastes francesos com Cédric Kaplish, Jean-Pierre Limosin, Laurence Ferreira Barbosa…-.

Estrena prevista: 01.12.2006. A Catalunya Nord ja n’han disposat, des del 06.09.2006.

Brick

Director: Rian JOHNSON

D’aquest film de detectiu adolescent, podeu llegir-ne el meu comentari, clicant aquí: Brick

Estrena prevista: 01.12.2006. A Catalunya Nord, ja n’han disposat des del 16.08.2006

El camino de los ingleses

Director: Antonio BANDERAS

Sinopsi: basada en la novel·la homònima del malagueny Antonio Soler, que també n’ha escrit el guió, El camino de los ingleses retrata una colla d’adolescents andalusos, en l’estiu que perden la innocència, als anys setanta: Miguelito Dávila, un noi belluguet i amb un sol ronyó, que vol ser poeta; Lulú, la seva musa, a qui encalça un seductor ja granat; els seus amics, Babirusa, Paco Frontón i Moratalla i les altres mosses, la Cuerpo, la Gorda de la Cala.

L’ex-xicot Almodóvar i actual engominat llatí oficial de Hollywood torna a l’experiència de dirigir una pel·lícula, després de Crazy in Alabama / Loco en Alabama / La tête dans le carton à chapeaux (1999).

Estrena prevista: 01.12.2006. A Catalunya Nord i a l’Alguer: sense data anunciada

Nativitat / The Nativity Story / Natividad / La Nativité / Nativity

Directora: Catherine HARDWICKE

Esmento aquesta pel·lícula, no pas perquè m’interessi gens ni mica el que d’antuvi sembla ser una nova representació beata i d’imagineria reaccionària del misteri de Nadal. La remarco per dos motius. Un, el fet que l’estrena mundial tingui lloc al Vaticà. L’altre, perquè la directora, fins ara, havia dirigit el drama teenager Thirteen (2003) i la història sobre el naixement de la generació skateboard, Lords of Dogtown (2005)

Estrena prevista: 01.12.2006. A la Catalunya Nord i a l’Alguer, també en disposaran a partir de l’01.12.2006.

Dies d’agost

Director: Marc RECHA

En aquest mateix bloc, trobareu informació, enllaços i articles amb crítiques, entrevistes i escrits sobre la nova pel·lícula de Marc Recha, clicant a:

Sobre Dies d’agost , Marc Recha a Locarno , Gay, cerdà i Recha a Toronto ,

Marc Recha avui a Sant Sebastià , El vent de Dies d’agot arriba a Catalunya

A Marc Recha: gràcies per la bellesa del teu film , Dies d’agost (Sitges 2006) ,

Dies d’agost: el paisatge , Dies d’agost: el web , Dies d’agost s’estrena el 5D ,

Dies d’agost: ficció autobiogràfica

Estrena prevista: 05.12.2006. A la Catalunya Nord en disposaran a partir del 03.01.2007, sembla que inevitablement amb el títol  Jours d’août.

La font / The fountain / La fuente de la vida

Director: Darren ARONOFSKY

D’aquest deliri esotèric d’Aronofsky, presentat a Venècia 2006 i Sitges 2006, en trobareu el comentari que ja n’he fet anteriorment en aquest bloc,  clicant aquí: The fountain

Estrena prevista: 06.12.2006. A Catalunya Nord en poden disposar a partir del 27.12.2006 i a l’Alguer, a partir del 26.01.2007

Babel

Director: Alejandro GONZÁLEZ IÑÁRRITU

Sinopsi: al Marroc, dos adolescents descobreixen una pistola. Al bell mig del desert, decideixen de provar-la, però la bala que surt de l’arma els va molt més lluny del que s’haurien pogut imaginar. Per l’efecte papallona, una sèrie de vides quedaran trasbalsades a diferents parts del món: una parella americana de vacances, una mainadera mexicana i fins i tot una noia japonesa sorda i el seu pare.

Guardonada amb el premi a la millor direcció, al Festival de Canes, Babel està interpretada per: Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal, Koji Yakusho…

Comentari -prèviament publicat a l’article "Cop d’ull a Canes 2006"-: Alejandro González Iñárritu, el director d’ Amores perros i 21 grams, ha arrancat una intensa ovació de la  premsa internacional al Festival de Canes, amb el seu nou film Babel. Brad Pitt, que no ha pogut ser a Canes per mor de la seva paternitat, n’encapçala el repartiment coral, en què destaquen Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal i el prestigiós actor japonès Kôji Yakusho. Però, a Babel, l’autèntic protagonista és el guió fragmetat i virtuós de Guillermo Arriaga, col·laborador permanent del director i guanyador al Festival de l’any passat, pel guió de Los tres entierros de Melquíades estrada, de Tommy Lee Jones. Per parlar de la globalització en un món que no n’és gaire, de global, Babel s’ambienta al Marroc, als Estats Units, a Mèxic i al Japó, i s’hi sent parlar castellà, àrab, japonès, francès, anglès… Tot comença en una polsegosa i remota zona al sud del Marroc, quan dos noiets disparen un rifle, en una criaturada, per veure si la bala els arriba lluny. La bala impacta un autobús turístic i, per l’efecte papallona, en queden afectades les vides d’una parella nord-americana de viatge per intentar superar la crisi que travessen, la de la mainadera mexicana que té cura dels seus fills i la d’una noia sordomuda japonesa en plena ebullició adolescent, el pare de la qual, per superar la mort de la dona, va anar-se’n de safari al Marroc i regalà al seu guia el rifle que desferma la tragèdia. Tot ben relligat pel guió, que salta constantment d’un lloc a l’altre i entre situacions cronològicament diferents, que a penes podem relacionar gràcies a l’habilitat innegable i alhora ostensible de Guillermo Arriaga. Babel tracta de la fragilitat del nostre món desigual i mostra la solidaritat entre éssers humans d’arreu en situacions de necessitat, malgrat l’egoisme, la por a la diferència i els neguits que incentiven les paranoies políticomediàtiques. González Iñárritu ho treballa amb sensibilitat humanista, de manera que la vivència i els conflictes del personatges passen per davant del seu matisat discurs "antiglobalitzador" o la denúncia que formula contra els estats, per estar més pendents de la seguretat i la política que no pas dels ciutadans. Fins i tot, l’estil visual de la pel·lícula l’ha adaptat a les exigències de cada paisatge, sense perdre nervi, però renunciant a l’amanerament formal que el caracteritzava fins ara. I, afortunadament, ha seguit comptant amb el compositor Gustavo Santaolalla, Òscar per la música d’ El jardinero fiel, que signa a Babel una nova banda sonora magnífica.

Estrena prevista: 15.12.2006 29.12.2006. A Catalunya Nord, en disposen des del 15.11.2006 i a l’Alguer, des del 27.10.2006.

Derecho de família / Les lois de la famille

Director: Daniel BURMAN

L’argentí Daniel Burman, director d’ El abrazo partido / Le fils d’Elias (2003) i Esperando al Mesías / En attendant le Messie (2000), torna amb una nova història de fill a la recerca de la pròpia identitat, sobretot en contraposició i comparació amb la del pare.

Seleccionada per a inaugurar la Secció Panorama del Festival de Berlín 2006, la pel·lícula la protagonitzen Daniel Hendler i Arturo Goetz.

Estrena prevista: 15.12.2006. A Catalunya Nord, ja en disposen des de 06.09.2006.

Eragon

Director: Stefen FANGMEIER.

Destinada a convertir-se en "la pel·lícula d’aventures" que trau el jovent per Nadal, Eragon aspira a prendre el lloc que l’any passat va ocupar Nàrnia i que la trilogia d’ El senyor dels anells va detentar els tres anys anteriors.

S’estrena doblada al català i, per tant, en trobem informació a totcinema.cat

Jeremy Irons, John Malkovich, Robert Carlyle són alguns dels noms propis que conformen el repartiment de la pel·lícula, la banda sonora de la qual ha anat a càrrec de Patrick Doyle.

Estrena prevista: 15.12.2006. A Catalunya Nord en disposaran a partir del 20.12.2006 i a l’Alguer, a partir del 22.12.2006.

Estrenes infantils, en català, cara a Nadal

Arribats en aquest punt, em sembla que convé remarcar les pel·lícules infantils que, doblades al català, s’estrenen aquest desembre i sobre les quals ens manté informats totcinema.cat

Ciutat ratolí / Flushed Away / Ratónpolis / Souris City / Giù per il tubo

Estrena prevista: 01.12.2006. A Catalunya Nord en disposaran des del 29.11.2006.  

Happy Feet. Trencant el gel / Happy Feet / Happy Feet. Rompiendo el hielo

Estrena prevista: 05.12.2006. A Catalunya Nord en disposaran des del 06.12.2006 i a l’Alguer, des de l’01.12.2006

Arthur i els Minimoys / Arthur et les Minimoys / Arthur y los Minimoys / Arthur e il popolo dei Minimei

Estrena prevista: 15.12.2006. A Catalunya Nord, en disposaran a partir del 13.12.2006.

Quinceañera / Echo Park, L.A / Non è peccato-La Quinceañera

Directors: Richard GLATZER i Wash WESTMORELAND

Sinopsi: Magdalena viu a la comunitat llatina d’Echo Park, una barriada de Los Angeles. Amb els pares prepara "la quinceañera", la festa amb què tradicionalment la seva gent celebra que una criatura arribi als 15 anys d’edat. Tanmateix, uns mesos abans de la cerimònia, la noia queda prenyada, el pare la rebutja i ha d’anar a raure a cal seu oncle Tomás. Aquests mesos de vida en comú, amb l’oncle i el seu cosí Carlos, comportaran canvis importants per a cadascun d’ells; simultàniament a les transformacions profundes del mateix barri d’ Echo Park. 

El Gran Premi del Jurat i el Premi del Públic de Sundance 2006, han convertit aquesta pel·lícula en un dels reclams indiscutible de tota mena de festivals, arreu del món.

Estrena prevista: 15.12.2006. A Catalunya Nord en disposen des del 05.07.2006 i a l’Alguer, des de l’ 01.09.2006. 

Rèquiem / Requiem / Réquiem (El exorcismo de Micaela)

Director: Hans-Christian SCHMID

Sinopsi: inspirada en el cas real de l’estudiant catòlica Anneliese Michel, morta a Klingerberg el 1976, com a conseqüència de l’inacabable reguitzell d’exorcismes a què la van sotmetre, Requiem explica una història fictícia, per poder lliurement reconstruir els fets i reflexionar sobre els vint anys que tenia la noia i les tensions físiques, psicològiques, sexuals, religioses, familiars, socials… que la sacsejaven.

La guanyadora del premi a la Millor Pel·lícula i a la Millor Actriu (Sandra Hüller) de Sitges 2006 i del premi a la Millor Actriu de Berlín 2006 (Sandra Hüller), arriba ja a les nostres pantalles.

Estrena prevista: 15.12.2006. A Catalunya Nord en disposaran a partir del 13.12.2006 i, a l’Alguer, a partir del 24.11.2006.

Gabrielle

Director: Patrice CHÉREAU

Sinopsi: basada en l’obra de Joseph Conrad, segueix la deriva existencial d’una parella prisenca a la França de la belle epoque, en què el tedi amaga passions inconfesables.

Patrice Chéreau focalitza l’atenció en la parella corcada per la fredor emocional i que formen Isabelle Huppert (Gabrielle) i Pascal Greggory (Jean).

Estrena prevista: 22.12.2006. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 28.09.2005 i, a l’Alguer, des del 09.09.2005.

Time

Director: KIM Ki-duk

Nova rebregada del director coreà sobre el tema de la recerca de l’amor absolut i del cercle viciós pecat-culpa-impossible expiació. Podeu llegir el comentari que en vaig fer, ran de Sitges 2006, clicant aquí: Time

Estrena prevista: 22.12.2006. A l’Alguer n’han pogut disposar des del 25.08.2006. A Catalunya Nord, no hi ha encara una data prevista perquè en puguin disposar.

Llums del capvespre / Les lumières du faubourg / Laitakaupungin valot / Luces al atardecer / Le luci della sera

Director: Aki KAURISMAKI

Comentari -pràviament publicat a l’article "Cop d’ull a Canes 2006"-: Pel que fa al finlandès Aki Kaurismaki, a Les lumières du Faubourg, relata la dissort d’un pobre vigilant de seguretat, de qui abusen una colla de malfactors, fins que es queda sense feina, sense dona i engarjolat. A la manera d’un Charlot nòrdic, igual de càndid, gens mímic, el protagonista és un vagabund emocional, per bé que, al final, el pessimista Kaurismaki li concedeix un bri d’esperança i li deixa trobar l’amor silent que mai havia sabut reconèixer. Obra més oxigenada, menys densa que l’anterior Home sense passat, que li valgué el Gran Prix a Canes, Les lumières du Faubourg respon tanmateix a l’estil, la sensibilitat i la filosofia que ha convertit el seu autor en un dels referents actuals.

Estrena prevista: 29.12.2006. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 25.10.2006.

Flags of our fathers / Banderes dels pares / Banderas de nuestros padres / Mémoires de nos pères

Director: Clint EASTWOOD

Sinopsi. al cinquè dia de la sanguinolenta batalla d’Iwo Jima, cinc marines i un infermer de la NAVY hissen junts la bandera nord-americana al cim de la muntanya de Suribachi, que tot just acaben de prendre als japonesos. La imatge d’aquests homes amb la bandera esdevé llegendària en cosa de ben pocs dies. El poble americà, cansat de la guerra inacabable, hi veu motius d’esperança. I per treure’n profit, les autoritats lliuren aquests "herois" a les masses populars. Els encomanen una nova missió: servir la pàtria, tot recaptant diners que cobreixein les despeses bèl·liques. Els nois s’hi avenen. Amb autèntica passió travessen el país de cap a cap, encaixen milers de mans i fan centenars i centenars d’aparicions públiques; però, dins seu, es lliura una altra batalla…

Després de Million Dollar Baby, Clint Eastwood ens serveix un díptic format per aquesta pel·lícula i per Letters From Iwo Jima (que, filmada simultàniament, té l’estrena prevista per un parell de mesos més tard que la primera). Dues cares de la mateixa història. Ara, des del cantó nord.americà; després, la segona pel·lícula, des del costat japonès.

Ryan Phillippe, Adam Beach, Jesse Bradford, Barry Pepper, Paul Walker, Jamie Bell, Robert Patrick… són alguns dels protagonistes d’aquests film coral.

Estrena prevista: 05.01.2007 03.01.2007. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 25.10.2006 i, a l’Alguer, n’han pogut disposar des del 10.11.2006

Hollywoodland / El caso Hollywood

Director: Allen COULTER

Sinopsi: el 16 de juny de 1959, a la casa que tenia als turons de Hollywood, moria assassinat George Reeves, l’estrella de la sèrie televisiva Les aventures de Superman. Mort per impacte de bala en circumstàncies estranyes, el seu cas va ser tancat ràpidament per la policia; però un detectiu privat, contractat per la família, va trobar pistes que assenyalaven cap al costat fosc de la indústria del cinema. De mica en mica, no tan sols es fa evident que George Reeves tenia secrets, sinó que tot Hollywood és un simple decorat, un indret on la justícia impera molt més a les pantalles que no pas en la realitat.

Ben Afflek incorpora George Reeves i Adrien Brody dóna vida al detectiu Louis Simo. Ells dos encapçalen un repatiment en què també trobem  Diane Lane, Bob Hoskins i Molly Parker.

Hollywoodland significa el debut al cinema d’ Allen Coulter, fins ara realitzador de televisió, en sèries d’èxit com Roma, Els Soprano, Dos metros bajo tierra/Six pieds suos terre, Sex & the City

Estrena prevista: 05.01.2007 03.01.2007. A Catalunya Nord, en podran disposar a partir del 03.01.2007 i, a l’Alguer, a partir del 09.02.2007.

Marie-Antoinette / Maria Antonieta

Directora: Sofia COPPOLA

Comentari -prèviament publicat a l’article "Cop d’ull a Canes 2006"-: L’absència de Marie-Antoinette, de Sofia Coppola, al palmarès (de Canes)  resulta inexplicable, sobretot si tenim en compte que, malgrat els aspectes que li puguem retreure, és d’una magnificiència cinematogràfica a anys llum d’alguns títols premiats.La pel·lícula ha dividit radicalment la premsa al Festival de Canes. Al final de la projecció, els primers aplaudiments han estat contestats per una esbroncada, de seguida replicada per més aplaudiments, que han generat una represa dels senyals de rebuig. Una batalla inèdita, que ha encarat els que valoren (exageradament)  la pel·lícula com una obra mestra de la posada en escena i els que la consideren com un videoclip llarg i luxós, superficial i capriciós, de la nena mimada de Francis Ford Coppola (cosa també injusta, al meu parer). Del personatge històric de Maria Antonieta, a Sofia Coppola li interessa l’aspecte juvenil, com a noia que als 14 anys ha de deixar la seva Viena, per anar a França i esdevenir-ne "delfina".  Se centra en l’ofec d’aquesta adolescent (Kristen Dunst) delerosa de viure enmig de l’ampulós i artificial món de Versalles, sacsejada per la hostilitat xenòfoba amb què la cort la rep i avorrida per l’abandó en què la manté el seu flamant marit (futur Lluís XVI), un home inexpert i estòlid. I en mostra l’evasió, sobretot quan ja és reina, recorrent a festes, jocs, vestits i tota mena de perruques; aliena al que passa al seu voltant, fins que ha de fugir del palau, perquè esclata la Revolució. Com feia amb les protagonistes de Lost in Translation i de Les verges suïcides, Sofia Coppola segueix de prop el trajecte emocional de Maria Antonieta. Els esdeveniments històrics, els fa aparèixer com a referents simples i fugissers. No deixa de petja el personatge i l’ambient que l’envolta el fa omnipresent, a través d’una posada en escena acuradíssima, que prioritza l’expressió audiovisual per davant del diàleg i de la convencional narració en pla-contraplà. Aposta per un cinema de percepció. El Versalles històric el reconstrueix al mateix palau, amb un gran treball de vestuari; però hi prèn distància amb cert sentit de l’humor, una deformació caricaturesca dels personatges més significats i, sobretot, amb la banda sonora, que combina temes  clàssics i música pop dels anys vuitanta. La dimensió real de Maria Antonieta i, sobretot, del seu context històric de debò, fan que tanmateix resultin poc rellevants les qüestions sentimentals de què es preocupa Coppola. El "drama" d’aquesta nena rica i lleugera traeix la cineasta, perquè la superficialitat del personatge es trasmet a la pel·lícula, si més no aparentment. A més, excita el prejudici sobre ella mateixa com a noia de casa bona d’avui en dia, ja que les músiques del film, els components de la moda (vestits, sabates…) i alguns costums llicenciosos del Versalles que retrata resulten perfectament homologables als de qualsevol xicota de la seva mateixa condició social. No obstant això, Marie Antoinette ha de ser incorporada a les millors antologies de films sobre personatges històrics, per la sensibilitat i singularitat de la proposta de Sofia Coppola.

Estrena prevista: 05.01.2007. A Catalunya Nord, ja n’han disposat des del 24.05.2006 i, a l’Alguer, en poden disposar des del 17.11.2006 

The Prestige / El truco final / Le prestige

Director: Christopher NOLAN

Sinopsi: Londres, a començament del segle XX. Dos mags superdotats i encarats des de ben joves a un futur esplèndid, han competit de manera amistosa, fins que  la gelosia els separa i finalment l’odi els enfronta. Com a enemics ferotges, cadascun d’ells brega per destruir l’altre, tot recorrent als secrets més obscurs del seu art. Al voltant seu, aquesta guerra arrossegarà conseqüencies dramàtiques.

Del director de Memento (2000), Insomnia (2002) i Batman Begins (2005), arriba ara l’adaptació de la novel·la homònima de Christopher Priest, amb un guió que han coescrit el mateix Christopher Nolan i el seu germà Jonathan, el tàndem que va impactar fa sis anys amb l’impecable relat a rerescules de Memento.

Christian Bale i Hugh Jackman són els mags. Scarlett Johansson, com veiem, torna a topar amb els poders dels mags. I, amb ells hi trobem: Michael Caine, David Bowie, Andy Serkis, Piper Perabo…

Estrena prevista: 12.01.2007. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 15.11.2006 i, a l’Alguer, en podran disposar des del 22.12.2006

Infamous

Director: Douglas McGRATH

Nova aproximació al lligam entre Truman Capote i els criminals de Kansas que ell va convertir en material per a la novel·la A sang freda. L’hivern passat va ser Bennet Miller qui ho va tocar amb la pel·lícula Truman Capote i amb un virtuosíssim Philip Seymour Hoffman en el rol de l’escriptor, pel qual guanyà l’Òscar al Millor Actor. Ara és l’actor Toby Jones qui li dóna vida.

Infamous s’inspira en el llibre de George Plimpton sobre el personatge, en el qual es recull tot d’entrevistes als que van conformar l’entorn de l’escriptor. Així, per exemple, l’actriu Sigourney Weaver encarna la dona de l’expresident de la CBS. Isabella Rossellini és marella Agnelli i Gwyneth Paltrow és la cantant Kitty Dean. Aquí, es mostra un Capote frívol i dionisíac i un vincle sentimental més intens entre ell i el reu Perry Smith (Daniel Craigh).

Estrena prevista: 12.01.2007  26.01.2007. No s’han fet públiques encara les dates en què se’n disposarà a la Catalunya Nord i a l’Alguer.

Catch a Fire / Atrapa el fuego

Director: Phillip NOYCE

Sinopsi: Sud-Àfrica. Patrick és un jove pare de família, negre, que mena una vida senzilla. A la rafineria de petroli on treballa hi ha un atemptat, el dia que té festa per anar a veure la final del seu equip de futbol i, de passada, visitar d’amagatotis el fill que va tenir amb la seva antiga xicota. Al decurs de la investigació sobre l’atemptat, el policia blanc Nick Vos deté Patrick i dos altres obrers de raça negra. Patrick, però, no diu res de la seva coartada. Però li arresten també la dona i la torturen i llavors Patrick s’autoinculpa de l’atemptat. El policia se n’adona i el deixa anar. Ara, patrick ha quedat en llibertat, net de càrrecs; però el que ha vist li ha obert els ulls. Ara, Patrick s’afilia a l’African National Congress (ANC) i es presenta com a voluntari per al nou atemptat que calgui executar.

El sempre compromès Tim Robbins es posa en la pell del policia blanc, Nick Vos, en aquesta pel·lícula militant, de denúncia, que signa l’australià Philip Noyce. Tot i que el podem associar fàcilment amb la seva més aviat galdosa trajectòria pel cinema d’acció de Hollywood, Noyce és també l’autor de Robbit-Proof Fence / Generación robada / Le chemin de la liberté / Generazione rubata (2002), aquella denúncia sobre la política segregacionista del govern australià a què s’encarava la menuda rebel que, de camí a la llibertat, havia de superar la tanca de conills que dividia tot un ampli territori del país.

Estrena prevista: 19.01.2007. A la Catalunya Nord, en podran disposar a partir del 14.02.2007.

Stranger than Fiction / Más extraño que la ficción / L’incroyable destin de Harold Crick

Director: Marc FORSTER

Sinopsi: Harold Crick, un gris agent fiscal comença a sentir una veu que li fa la crònica en directe de la seva pròpia vida i només la sent ell. La misteriosa narradora és Kay, una escriptora en declivi que treballa en el seu nou llibre i, ves per on, resulta que aquest text descriu fil per randa la vida de Harold, ara totalment conduïda per les paraules de Kay. Per empitjorar les coses al pobre Harold, Kay fa dies que rumia un destí tràgic per al seu personatge. No cal dir que el pobre Harold es rebel·la i malda per sobreviure, com sigui…

Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Queen Latifah i Emma Thompson conformen el repartiment d’aquesta comèdia, que ha dirigit Marc Forster, el de la peterpanesca Neverland -amb Johnny Depp-.

Estrena prevista: 19.01.2007. A la Catalunya Nord en podran disposar a partir del 10.01.2007.

13 (Tzameti)

Director: Géla BABLUANI

Podeu llegir el meu comentari sobre aquest neo-polar, presentat a Sitges 2006, clicant aquí: 13 (Tzameti)

Estrena prevista: 26.01.2007. A la Catalunya Nord n’han pogut disposar des del 08.02.2006 i, a l’Alguer, des del 30.06.2006.

Bobby

Director: Emilio ESTÉVEZ

Emílio Estevéz (15.05.1962), un dels components de la "colla de mocosos" -Rob Lowe, Matt Dillon, Ralph Macchio, Tom Cruise…- que van protagonitzar el cinema juvenil nord.americà a començament dels anys vuitanta -autèntica projecció, en pantalla, del fenòmen del baby boom dels seixanta-, ara que ja és grandet s’està dedicant a tasques de realització i direcció. L’hem vist acreditat com a director d’alguns episodis de CSI-NY i ara debuta com a cineasta amb Bobby, aproximació al context en què va tenir lloc l’assassinat de Robert Kennedy. Estévez, fill del compromès Martin Sheen, sembla que segueix la petja política de son pare.

El repartiment, de luxe: Anthony Hopkins, Demi Moore, Sharon Stone, Elijah Wood, Harry Belafonte, Laurence Fishburne, William H. Macy, Helen Hunt, Christian Slater…

Estrena prevista: 26.01.2007 19.01.2007. A la Catalunya Nord, en podran disposar a partir del 24.01.2007 i, a l’Alguer, del 26.01.2007.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!