Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 d'octubre de 2007
1 comentari

AV7D: Del 31 d’octubre al 7 de novembre de 2007

Foto Brad Pitt, a L’assassinat de Jesse James pel covard Robert Ford, d’Andrew Dominik.

Clicant a Vull llegir la resta de l’article, accedim a.l’enllaç amb les crítiques, ressenyes, articles d’interès i entrevistes destacades que es vagin publicant entre avui i fins el dia 7 de novembre:

CRÍTIQUES. Imma Merino: Persèpolis, de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud; 53 dies d’hivern, de Judith Colell. Judith Vives: The invasion, d’ Olivier Hirschbiegel. Àngel Quintana: L’assassinat de Jesse James pel covard Roberd Ford, d’Andrew Dominik. Carlos Losilla: Knocked Up / Lío embarazoso / En cloque, mode d’emploi / Molto incinta , de Judd Apatow; L’assassinat de Jesse James pel covard Roberd Ford, d’Andrew Dominik. Xavier Roca: Shoot’em Up, de Michael Davis; The Flock / El caso Wells, d’Andy Lau. Nando Salvà: Persèpolis, de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud; L’assassinat de Jesse James pel covard Roberd Ford, d’Andrew Dominik; Once, de John Carney; Oviedo Express, de Gonzalo Suárez; Gone baby, gone / Adiós pequeña, adiós, de Ben Affleck.Quim Casas: The Flock / El caso Wells, d’Andy Lau.

RESSENYES.  Xavier Roca: Bowfinger, de Frank Oz.; Testimoni de càrrec, de Billy Wilder; 28 dies,de Betty Thomas; El sisè sentit, d’M.N. Shyamalan; Scary Movie, de David Zucker. Xavier Roca i Òscar Montferrer: The 13th warrior, de John McTiernan; Black Hawk abatut, de Ridley Scott. Òscar Montferrer: El nom de la rosa, de Jean-Jacques Annaud. Víctor Alexandre: Death at a the funeral / Un funeral de muerte / Funerailles / Funeral Party, de Frank Oz. Eduardo De Vicente: Los Totenwackers, d’Ibón Cormenzana.

ALTRES ARTICLES. Editorial de Cultura21.cat: L’apogeu dels festivals de cinema. Olga Merino: Tatuatges de l’EstÀlex Gutiérrez: en defensa de Woody AllenMaria Ortega: pallassos entre nazisImma Merino: memòria cinematogràfica i literària, a La melancolia d’IstanbulEsteve Riambau : un quadern dedicat a Alexander KlugeJudith Vives: Mostra de Cinema de Mataró; la versió Rob Zombie de Halloween. Quim CasasPersèpolis, el primer còmic iranià; la permanent transformació dels gèneres cinematogràfics. Marta Sureda: Sorstalanság / Sin destino / Être sans destin / Senza destino, de Lajos Koltai. David Figueres: Burt Lancaster i Deborah Kerr, d’ aquí a l’eternitat.

ENTREVISTES. Cristina Savall: Javier Cámara, actor de La torre de SusoÀlex Vicente: Judd Apatow, director de Knocked Up / Lío embarazoso / En cloque, mode d’emploi / Molto incinta.

***

CRÍTIQUES

53 dies d’hivern, de Judith Colell. Sensible retrat de la solitud i l’abandó. Crítica d’ Imma Merino, al diari El Punt de 4 de novembre de 2007.

Gone baby, gone / Adiós pequeña, adiós, de Ben Affleck. "Al cor de la consciència" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Knocked Up / Lío embarazoso / En cloque, mode d’emploi / Molto incinta , de Judd Apatow. La fi de la innocència. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui de 6 de novembre de 2007.

Once, de John Carney. "Així sona el desamor" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Oviedo Express, de Gonzalo Suárez. "Olor de naftalina" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Persèpolis, de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud. Una dona vital esquinçada. Crítica d’Imma Merino, al diari El Punt de 5 de novembre de 2007.

Persèpolis, de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud. "Memòria i al·legat" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Resident evil: Extinction, de Russell Mulcahy. "Col·lecció de cites" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Shoot’em Up, de Michael Davis. Bugs Bunny armat. Crítica de Xavier Roca, a l’Avui de 2 de novembre de 2007.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford / L’assassinat de Jesse James pel covard Robert Ford / El asesinato de Jesse James por el cobarde Robert Ford / L’Assassinat de Jesse James par le lâche Robert Ford / L’assassinio di Jesse James per mano del codardo Robert Ford , d’ Andrew Dominik. El ‘western’ després del ‘western’. Crítica d’Àngel Quintana, al diari El Punt de 3 de novembre de 2007.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford / L’assassinat de Jesse James pel covard Robert Ford / El asesinato de Jesse James por el cobarde Robert Ford / L’Assassinat de Jesse James par le lâche Robert Ford / L’assassinio di Jesse James per mano del codardo Robert Ford , d’ Andrew Dominik. El ‘western’ desconstruït. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui de 31 d’octubre de 2007.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford / L’assassinat de Jesse James pel covard Robert Ford / El asesinato de Jesse James por el cobarde Robert Ford / L’Assassinat de Jesse James par le lâche Robert Ford / L’assassinio di Jesse James per mano del codardo Robert Ford , d’ Andrew Dominik. "Home, mite, estrella" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

The Flock / El caso Wells, d’Andy Lau. Sordidesa de disseny. Crítica de Xavier Roca, a l’Avui d’ 1 de novembre de 2007.

The Flock / El caso Wells, d’Andy Lau. "Un caràcter compulsiu" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

The invasion / Invasió / Invasión / Invasion, d’ Olivier Hirschbiegel. Remake incongruent i desaprofitat. Crítica de Judith Vives, publicada a Capgròs i reproduïda al seu bloc Espaiisidor.blogspot (5 de novembre de 2007)

***

RESSENYES

28 dies / 28 Days, de Betty Thomas. Sandra Bullock fa de borratxa. Ressenya de Xavier Roca, a l’ Avui de 2 de novembre de 2007, ran d’una emissió del film per TV3.

Black Hawk abatut, de Ridley Scott. Made in USA sense vergonya. Rescensió de Xavier Roca i Òscar Montferrer, a l’Avui de 3 de novembre de 2007, ran de l’emissió del film per TV3.

Bowfinger, de Frank Oz. Una sàtira de Hollywood. Rescensió de Xavier Roca, a l’ Avui de 7 de novembre de 2007, ran d’una emissió televisiva del film.

Death at a the funeral / Un funeral de muerte / Funerailles / Funeral Party, de Frank Oz. Un funeral de muerte (Death at a funeral). Ressenya de Víctor Alexandre a Tot Sant Cugat, núm. 1082, reproduïda al seu bloc Victor Alexandre.Cat.

El nom de la rosa / Der Name der Rose, de Jean-Jacques Annaud. Franciscans precedents del CSI. Rescensió d’Òscar Montferrer, a l’Avui de 4 de novembre de 2007.

Los Totenwackers, d’Ibón Cormenzana. "Terror per a nens" [article sense enllaç]. Ressenya d’ Eduardo De Vicente, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Scary Movie, de David Zucker. Paròdia amb data de caducitat. Ressenya de Xavier Roca, a l’ Avui de 31 d’octubre de 2007.

Testimoni de càrrec, de Billy Wilder. Agatha Christie i Billy Wilder. Ressenya de Xavier Roca, a l’ Avui de 6 de novembre de 2007, ran de l’emissió del film a TV3.

The sixth sense / El sisè sentit / El sexto sentido / Sixième sens / Il sesto senso, d’ M. N. Shyamalan. Veig gent morta. Ressenya de Xavier Roca, a l’ Avui d’1 de novembre de 2007, ran d’una emissió televisiva del film.

The 13th warrior, de John McTiernan. Aventures amb capes i espases. Ressenya d’Òscar Montferrer, a l’ Avui de 5 de novembre de 2007.

***

ALTRES ARTICLES

Mostra de Cinema de Mataró. Article de Judith Vives, al seu bloc Espaiisidor.blogspot, sobre la XXIX Mostra de Cinema que tindrà lloc a Mataró del 15 al 25 de novembre de 2007.

L’auge dels festivals de cinema. Editorial de Cultura21.cat.

Tatuatges de l’Est. Article d’Olga Merino, a El Periódico de 7 de novembre de 2007, evidentment, ran de Promeses de l’Est, de Cronenberg.

En defensa de Woody Allen. Columna d’opinió d’ Àlex Gutiérrez, a Cultura21.cat (5 de novembre de 2007)

Pallassos entre nazis. Com diu el mateix diari Avui, de 5 de novembre de 2007, el telefilm El pallasso i el Führer, basat en el text teatral ‘Uuuh’, s’ha presentat a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid. Maria Ortega signa l’article que ens n’informa

La melancolia d’Istanbul. Article, en què des de la seva Tribuna quinzenal al diari El Punt, el 4 de novembre de 2007, Imma Merino aporta la seva memòria cinematogràfica i literària, ran de «Visions d’Istanbul», les jornades que se celebren al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Alexander Kluge i Perplexos i amb història, díptic amb què Esteve Riambau conforma el seu "Quadern de Cinema", a l’ Avui de 3 de novembre de 2007.

Un altre Halloween. Comentari de Judith Vives, al seu bloc Espaiisidor.blogspot, sobre la versió que Rob Zombie ha fet del film de John Carpenter i que s’ha pogut veure a Sitges 2007.

"El primer còmic iranià" [article sense enllaç]. Article de Quim Casas, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre.

Sorstalanság / Sin destino / Être sans destin / Senza destino, de Lajos Koltai. 64921 [a la pàgina d’arxiu del Cinema Truffaut, cal buscar el títol, per ordre alfabètic]. Article de Marta Sureda al Full de mà del Cinema Truffaut de Girona (1-7 de novembre de 2007)

"La permanent transformació dels gèneres" [article sense enllaç]. Columna d’opinió que signa Quim Casas, a Èxit, núm. 51, suplement d’ El Periódico, setmana de l’ 1 al 7 de novembre. 

D’aquí a l’eternitat. David Figueres, al seu bloc Els dies i les dones evoca la trobada entre Deborah Kerr i Burt Lancaster al film de Fred Zinnemann, a tall d’homenatge a l’actriu traspassada (article de 31 d’octubre de 2007).

***

ENTREVISTES

Javier Cámara: "No passa res si no es compleixen els somnis". Cristina Savall, a El Periódico de 7 de novembre de 2007 entrevista el protagonista de La torre de Suso.

Judd Apatow: "Les bones comèdies parlen de perdedors". Declaracions del director de Knocked Up / Lío embarazoso / En cloque, mode d’emploi / Molto incinta, que recull Àlex Vicente, a l’Avui de 4 de novembre de 2007.

  1. Vaig llegir el còmic en català, el llibre amb tots quatre, i el 31 de Març surt el DVD de la pel.lícula, amb doblatge en català també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!