Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'abril de 2010
1 comentari

AV7D · Altres articles: del 15 al 21 d’abril de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 15 i el 21 d’abril de 2010

***

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

NOTÍCIA DE CANES 2010.

Allen, Leigh i Tavernier van a Cannes (Avui) | Iñárritu competirà amb Kiarostami i Tavernier a Cannes (Elianne Ros, El Periódico) | Víctor Erice i Marc Recha, en el jurat (El Periódico) | Woody Allen presentarà a Canes el nou film ´You Will Meet a Tall Dark Stranger´(EP, ACN, Diari de Girona)

***

EN LA MORT DE WERNER SCHROETER.

L’art i la mort (Imma Merino, El Punt): En la filmografia de Schroeter, pràcticament inèdita a l’Estat espanyol perquè no hi troben mai espai certes aventures cinematogràfiques irreductibles a la mercaderia, hi palpita una fascinació per la mort, sense la consciència de la qual, considerava, no hi hauria art ni artistes.

¿Què se n’ha fet d’aquell cine alemany dels 70? (Ramón de España, El Periódico):
La notícia de la recent mort del cineasta alemany Werner Schroeter m’ha tornat, com la magdalena de Proust, als anys 70 del segle passat.

***

OPINIÓ.

L’assalt de Hollywood (Jordi Puntí, El Periódico): El setembre vinent, la cadena HBO estrenarà una sèrie anomenada “Boardwalk Empire”. Situada a Atlantic City i als anys 20, durant la llei seca, la firmen el guionista Terence Winter, multipremiat per Los Soprano, i el director Martin Scorsese, que a més de tenir tots els premis és el millor cineasta viu | ‘Twin Peaks’, 20 anys de la sèrie que ho va iniciar tot (Juan Manuel Freire, Julián García, El Periódico)

Cançons dels nens morts (Jordi Costa, Avui): Tim Burton confirma amb la seva última pel·lícula, ‘Alicia en el país de las maravillas’, que ha crescut i s’ha integrat, ara és un adult que arrossega el cadàver de la seva infantesa.

***

INFORMACIÓ.

Tribeca s’aboca al 3D i obre amb l’última entrega de ‘Shrek’ (Emílio López Romero, El Periódico): Tribeca Film Festival.

Cadaqués serà el plató de rodatge d’una producció nord-americana (Jordi Camps i Linnell, El Punt).

El còmic ‘Maria i jo’ es converteix en un entendridor documental (Olga Pereda, El Periódico): El transgressor cineasta Jo Sol debat sobre la identitat sexual a la pel·lícula ‘El falso orgasmo’ | Rodrigo Rodero, amic de l’escriptor Francisco Casabella, adapta ‘El idioma imposible’ (Olga Pereda, El Periódico): Festival de Màlaga.

Lluís Molinas mostra una Costa Brava de cine (Diari de Girona)

El BAFF obre una finestra a l’ “anime” (Raül Maigí, El Punt) [ El Festival de Cine Asiàtic obre una secció d’animació (El Periódico): BAFF Anime oferirà les millors produccions del gènere del continent.

24 anys d’«Una nit a Casa Blanca» (Jordi Camps i Linnell, El Punt): (..) Antoni Martí i el professor de cinema de la UdG Àngel Quintana, director i guionista del film, respectivament.

***

FOTO © Sony Pictures Classics Anthony Hopkins i Naomi Watts, a Trobaràs un desconegut alt i moreno, de Woody Allen -a Canes, Fora de competició-

  1. Vador: Un treball magnífic com ens has preparat el Festival de Cannes. No cal llegir més; tot ho tenim aquí en esta casa i en el teu bloc. Gràcies per aquest esforç. podem anar escollint i pensar i decidir qui s’emportarà els premis … encara que sigui virtualment !
    Gràcies. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!