Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 de gener de 2009
0 comentaris

Altres veus: “Revolutionary Road”

Revolutionary Road (Revolutionary Road), de Sam Mendes

(..) es ressent d’una posada en escena freda i distant, com si Mendes només pogués suportar el dolor del Frank i l’April tancant-los en la solitud del pla general, superat per un desencontre perpetu amb els seus personatges, paralitzat quan, de fet, l’únic que demanen és apropament, entranyes, cor (Sergi Sánchez, Time Out Barcelona)

Mendes -una mica com a ‘American Beauty’- simplifica de tal manera les coses que tot queda en una diatriba antiburgesa construïda sobre uns quants llocs comuns (Carlos Losilla, Avui)

(..) una pulcra, estilitzada i sentida adaptació d’un material literari, però també es pot veure com una prolongació en el temps de la primera pel·lícula de Sam Mendes, ‘American Beauty’ (Quim Casas, iCult)

(..) espero que la gent entengui que es tracta d’una pel·lícula sobre el que passa quan un dia descobreixes que no estàs vivint la vida que esperaves viure, que no ets tan especial com pensaves (Sam Mendes, en declaracions recollides per Paz Mata, iCult)

(..) les pors, els somnis perduts i el sentiment de derrota del qual parla la pel·lícula resulten incòmodes precisament perquè continuen sent vigents (Judith Vives, Capgròs i bloc Espai Isidor)

Sam Mendes (..) insisteix en el desgast de la parella i desenvolupa el tema de la frustració femenina a l’espai domèstic. És així que tot sembla girar a l’entorn del drama del personatge excel·lentment interpretat per Kate Winslet. Però aquesta no només experimenta la decepció sobre la mateixa vida, sinó respecte al marit que Di Caprio assumeix amb credibilitat (Imma Merino, El Punt)

(..) per a tots els que, com jo, li haurien perdonat la vida fins ara al senyor DiCaprio, “Revolutionary road” constituirà no només una grata sorpresa, sinó la prova que aquí hi havia un bon actor esperant madurar (Ramon De España, El Periódico)

Els enllaços amb aquestes crítiques i articles, anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO Kate Winslet i Leonardo DiCaprio, a Revolutionary Road, de Sam Mendes

Altres veus: “Revolutionary Road”

***

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Sergi Sánchez (Time Out Barcelona, 22.01.2009): Revolutionary Road.

Quim Casas (iCult, 23.01.2009): Quan el temps se’n va sense poder-lo atrapar.

Carlos Losilla (Avui, 25.01.2009): Drama sense sang.

Judith Vives (Capgròs i bloc Espai Isidor, 29.01.2009): L’enfonsament d’un matrimoni.

Imma Merino (El Punt, 08.02.2009): El pas del temps i les il·lusions perdudes.

***

ALTRES ARTICLES.

Atenció a DiCaprio. Ramón De España: per a tots els que, com jo, li haurien perdonat la vida fins ara al senyor DiCaprio, “Revolutionary road” constituirà no només una grata sorpresa, sinó la prova que aquí hi havia un bon actor esperant madurar (El Periódico, 12.01.2009)

‘Revolutionary Road’ furga en les misèries de les classes mitjanes. Nando Salvà obre amb la pel·lícula de Sam Mendes la seva crònica de les estrenes més destacades aquesta setmana a Barcelona (iCult, 23.01.2009).

DiCaprio i Winslet, de la passió al tedi. Bernat Salvà: La parella romàntica de ‘Titanic’ esdevé un matrimoni dels cinquanta ple de somnis frustrats a ‘Revolutionary Road’ (Avui, 22.01.2009).

Sam Mendes: “La dona ho té difícil per lluitar pels seus somnis”. Paz Mata recull declaracions del director de Revolutionary Road (iCult, 23.01.2009)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!