Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 12 d’agost de 2007, dg

Avui, amb l’impacte de la mort de Xirinachs, és d’aquells dies que et fa cosa "parlar de cinema" (que força gent associa amb frivolitat, erròniamet, però cadascú percep les coses com vol o pot). També és d’aquells dies que lamento no tenir obert "l’altre bloc" (un que no tractaraia de cinema, sinó de llengua, cultura, país… però que mai acabo de posar-m’hi), perquè hi abocaria les meves reflexions (crítiques i d’indignada perplexitat) sobre el que ha passat i el testimoni del meu remot, llunyà, vincle amb Xirinachs (però molt important en la meva joventut, viscut com a molt proper). Abans d’acabar aquest breu text i d’entrar en el contingut de l’article "de cinema", permeteu que demani respecte i consideració humana a la persona que (pel que sembla) s’ha llevat la vida. Si el pensament o el dolor l’han dut a prendre una decisió irreversible d’aquesta mena, que de cap manera no puc compartir, respectem-li amb humanitat.

Una crítica de Sympathy for Lady Vengeance, el permi a Marian Álvarez, els 25 anys de la mort de Henry Fonda, les noves produccions de Hollywood sobre la Guerra de l’ Iraq, un altre remake de Halloween i més ressó de l’exposició Chaplin al Caixafòrum: així es conforma, avui, la presència mediàtica del cinema.

L’enllaç amb els articles que en tenen i les corresponents referències, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Henry Fonda a The Grapes of Wrath / Els raïms de la còlera / Las uvas de la ira / Les raisins de la colère / Furore (John Ford, 1940)

CRÍTIQUES

Sympathy for Lady Vengeance, de Park Chan-wook. Banalitat i mal gust. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

ACTUALITAT

Premi a Marián Álvarez. El film de Roser Aguilar rep a Locarno el premi a la millor actriu. Un breu al diari El Punt. També amb una primera i ràpida notícia ho cobreix l’ Estiu d’ El Periódico: Marian Álvarez, millor actriu a Locarno.

Avui fa 25 anys que va morir. Henry Fonda: l´inici d´una nissaga. Evoquen la figura i la trajectòria de l’actor, a Diari de Girona.  

Robert Redford, Susan Sarandon, John Cusack, Tom Cruise, Meryl Streep… Hollywood es llança a produir cine crític amb la guerra d’Iraq (I)  i  Hollywood es llança a produir cine crític amb la guerra d’Iraq (II). Llarg reportatge (fins al punt que fa necessaris dos enllaços!) d’Idoya Noain, a l’  Estiu d’ El Periódico.

El  ‘Remake’ que Rob Zombie ha fet de HalloweenEl retorn de l’ home del sac. Pep Prieto, a Diari de Girona [pàgina 19 del suplement Dominical, en pdf.], ens presenta aquesta cinta, l’estrena de la qual no té data encara, al nostre país.

Nova temporada del Caixafòrum. De Chaplin al misteri dels etruscs. Panoràmica del programa que ens oferirà aquesta temporada Caixafòrum i que , des del punt de vista cinematogràfic, inclou destacadament el retrat de Charles Chaplin i la seva trajectòria. En algunes edicions territorials del diari El Punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!