L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

24 de setembre de 2008
General
0 comentaris

Maresmedigital TV protagonitza la primera experiència en alta definició d?un canal local

Maresmedigital TV s’ha convertit en el primer canal local a Espanya a emetre en alta definició. Aquest dissabte 20 de setembre, la televisió del Maresme ha superat amb èxit una prova pilot que ha consistit en projectar 8 hores de televisió en aquest format, cap al qual es dirigeix el futur de la televisió.
  
Després d’esdevenir un dels primers canals públics d’àmbit local de Catalunya en emetre en digital, i tot just complert un any de l’inici de les emissions, el canal Maresmedigital TV torna a ser pioner en l’àmbit televisiu i de la comunicació.
 
En aquesta ocasió, ha estat la primera televisió local en emetre en alta definició, és a dir, amb una resolució d’imatge molt superior a la que es veu en les emissions habituals. I no només això, sinó que, en el moment de la realització de la prova pilot, que ha tingut lloc aquest dissabte 20 de setembre, no hi havia cap més televisió a tota Espanya que estigués reproduint imatges en aquest format.
 
Gravació i emissió en alta definició
L’experiència ha consistit en emetre un total de 8 hores de programació en alta definició (quatre hores al matí i quatre a la tarda), que han pogut seguir els espectadors que disposen de televisor i descodificador compatible amb aquest nou format i també els ciutadans que van apropar-se als estudis de Maresmedigital TV, al Centre Cívic Pla d’en Boet de Mataró.
 
Durant aquesta emissió, s’ha pogut veure un reportatge amb panoràmiques sobre la comarca del Maresme que no només s’ha reproduït en alta definició, sinó que la captació de les imatges també es va fer en aquest format. Aquest fet ha estat possible gràcies a les càmeres i a la resta de dispositius compatibles de Maresmedigital TV, una televisió que, des del seu naixement, ha apostat per la innovació i la tecnologia per a la creació i intercanvi de continguts.
 
La programació en alta definició s’ha basat també en promocionar els espais de creació pròpia del canal i en emetre el reportatge “Un any de Maresmedigital  TV”, que es va poder veure per primer cop en l’acte de celebració del primer any d’emissions del canal del Maresme, el passat 18 de setembre.
 
Amb la realització d’aquesta prova pilot s’ha constatat que Maresmedigital TV està preparada per emetre en alta definició no només a nivell tècnic, sinó a nivell del flux de treball que representa reproduir imatges en format d’alta qualitat. La previsió és que, en un futur, el canal de TDT local pugui realitzar tot el procés de producció en alta definició.
 
www.maresmedigital.TV
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!