1 de juny de 2011
0 comentaris

L’avaluació de la qualitat de l’ensenyament valencià

L’IVAQE / IVECE és un organisme creat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat (Valenciana) per avaluar la qualitat de l’ensenyament.
De la seua existència i treballs en coneixem ben poca cosa. La pàgina web que podeu visitar ací és una bona mostra de la seua… activitat.
Als centres d’ensenyament, en tenim coneixement a través d’unes proves diagnòstiques, que ja porten dues edicions, que suposen un vertader trasbals per als professors en la seua tasca diària, i per als alumnes una vertadera prova d’estrés.
L’any 2009, al Departament de Valencià de l’institut on treballe, vam fer un estudi de les incorreccions que presentava el quadern que contenia el qüestionari de Matemàtiques i el de Valencià. Ací teniu un fitxer amb l’informe que vam redactar a resultes del nostre estudi.
Hi ha, també, un arxiu amb la pregunta eliminada per les deficiències que presentava. L’arxiu amb la prova completa és massa pesat per pujar-lo ací. Si algú el vol consultar podeu demanar-me’l per correu electrònic.
El problema d’aquestes proves és que suposen, simplement, balafiament de cabals; només han servit per justificar despeses. Les proves estan mal fetes, són un catàleg d’errors propis d’analfabets funcionals; i, per a més INRI, serveixen per mostrar una llengua farcida d’erros als nostres alumnes.
Si els redactors de les proves no tenen la competència bàsica de la llengua, com podem exigir als nostres alumnes propietat en l’ús de la llengua?
L’aprofitament d’aquestes proves es redueix a la publicació d’unes gràfiques que representen uns resultats que, d’altra banda, només serveixen per establir un rànquing falsejat de la realitat de l’ensenyament al nostre país.


Aquest informe va ser enviat a l’institut, però mai no n’hem rebut ni tan sols una notificació de la recepció.

Passats quasi dos anys dels fets, i en vistes a la propera onada de proves, crec que és interessant que siga difòs.


 

Per acabar, com a metàfora de la importància que se li dóna, a l’institut, a la llengua pròpia del nostre país observeu el logotip: sobre les sigles espanyoles hi ha el pegat (pecat? defecte?) de les corresponents al nom valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!