R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

28 de maig de 2008
0 comentaris

La dona índia considerada com a càrrega social

CADASCÚ ÉS PERSONA PER DECIDIR QUÈ FER AMB LA SEVA VIDA

La dona índia la majoria de les vegades és considerada com a carga social des que neix fins a la seva mort, i és que pels hindús més que una persona veuen la figura femenina com un objecte que millor treure-se-la de sobre quant més aviat possible.

Aquest fet s’explica ja amb el recompte de la quantitat d’aborts selectius de nenes i de l’alarmant infanticidi femení. A banda de tot això, si per desgràcia de l’hindú aconsegueix tenir una nena l’únic que es pretén a casa dels pares és enviar les filles amb l’home que més els convingui. I no només això, sinó que també els familiars estan disposats a pagar diners perquè s’arribi a un acord matrimonial. I això és moral?

Em semblen interessants les cultures d’arreu del món, però no per això considero cultura menysprear a ningú fins arribar a anul·lar el sexe femení com a persona i considerar-lo objecte. Les dones són prou persones per decidir què fer amb la seva vida: si es volen casar que es casin, si volen marxar de casa que marxin, … etc. O és que els hindús no tenen cap tipus de sentiment, concepte que en teoria tenia entés que tenim com a animals racionals que som?

La resposta seria, tal com estan les coses a l’Índia, que no. No crec que el sentiment es pugui considerar matar a algú físic o psíquicament, perquè això és el que està passant en aquella zona. S’han parlat d’assassinats com a símbol d’honor per no cumplir els objectius hindús, o bé de suïcidis per part dels que sí tenen uns principis i saben el que és estimar.

Amb el que vull dir amb tot això en resum és que la llibertat hauria d’estar per d’amunt de tot tipus de creences religioses i començar a ser una mica més tolerants amb el que cadascú vol fer amb la seva vida i, sobretot, deixar que la dona tingui el poder de decidir per ella mateixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!