Els partits polítics de l?estat a les xarxes socials a gener de 2010

Aquest post parteix de l’anàlisi objectiu de l’ús de les eines 2.0 per part dels principals partits de l’estat espanyol. Les dades han estat recollides a gener de 2010 i parteix de l’anàlisi de tres tipus de xarxes socials: el twitter, el Facebook en els caps de llista i els blocs.

Twitter:
El PP estatal és el que té més followers. 30 més que el PSOE. Però en canvi el PSOE segueix unes 100 persones més que el PP . Pel que fa als tweets, el PP supera amb escreix les altres partits. N’ha publicat 2.303 seguit per CiU amb 1221. CiU és el grup qu més gent segueix tot i que està en quarta posició en relació als seus seguidors després de IU. Però IU no utilitza aquest potencial perquè no té gaire activitat publicant tweets. El PNB té la meitat de seguidors que IU però és molt actiu pel que fa als tweets. ERC és la formació menys activa, no segueix a ningú i el nombre de twetts no arriba a la trentena. UPiD, Nafarroa Bai i el BNG no són en aquesta xarxa.

Facebook:
No tots els caps de llista a l’estat són al Facebook. Pel que fa als perfils oficials dels caps de llista només Artur Mas ha arribat als 5000 seguidors i ha hagut de crear una fan page per incloure nous “amics”. Mariano Rajoy del PP amb 4058 i Rosa Díez amb 4731 arribaran en breu al màxim. Josu Erkoreka i Gaspar Llamazares queden molt lluny d’aquestes xifres. Zapatero no està present en aquesta xarxa social.

Blocs:
El partit socialista és amb una clara diferència el que té un major nombre de blocs, 551. Encara que 300 d’aquests no estan actius. En segon lloc trobem ERC amb 340 però amb 219 blocs inactius. CiU és el tercer partit amb major nombre de blocs amb 265 però amb un major índex d’activitat només té 161 blocs inactius 161. IU, en quarta posició, té 156 blocs dels quals 121 són actius també amb un alt índex de blocs actius. Aquest fet és força rellevant atès que l’important del bloc és el contingut actualitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.