El Ple demostra que parlant la gent s’entén

El dissabte passat va haver-hi de nou Ple municipal. Un dels punts que s’hi va tractar éren les al·legacions que vam presentar al Reglament Orgànic Municipal (ROM). Després d’un diàleg i una negociació amb la Laia Jordana ha estat possible consensuar un text prou encertat i que corregeix bona part de les mancaces que hi havia. En aquest sentit, encara que a pilota passada, vull agraïr l’esforç personal de la Regidora per trobar-nos, parlar discutir i arribar a punts d’entesa. Aquest és el tarannà que ens agradaria des de CiU i que va portar a que s’aprovessin 22 de les 25 al·legacions que vam fer.

A part d’això també vam poder aprovar una moció que reclama l’elaboració d’una ordenança sobre l’estalvi d’aigua i que s’incenti la instal·lació de sistemes de recollida d’aigua pluvial. Fa uns dies en parlava.

També vam presentar una altra moció sobre la rebaixa de la taxa d’escombraries, en que demanem la revisió d’una taxa que considerem abusiva i que s’ampliï el plaç per acollir-se als descomptes que ara només se’n beneficien un centenar de famílies.

A part d’això, l’Anna Vilarrasa va preguntar pel projecte de l’Escola Bressol. Projecte que vam deixar a punt per iniciar-se les obres i que l’alcalde va dir que començarien a principis d’any -debia referir-se a l’any xinès-. Ara ens diu que no hi ha diners, i el més greu potser enlloc de nova Escol Bressol acabem tenint barracons. Cal recordar que fa pocs dies es va presentar la sol·licitud de subvencions del PUOSC i que l’Ajuntament no va demanar res per la nova Escola Bressol.

El Ple demostra que allà on es parla i es dialoga s’arriba entesa, sobretot en funció del tarannà de la gent que va davant. I a on no es parla i es va per la via de la imposició les coses no avancen. Hi ha una dita que ho resumeix tot, parlant la gent s’entén.

  1. Benvolgut Roc,

    Llegeixo aquest post i, sincerament, penso que és lo lògic. És a dir, que en un poble el millor que poden fer les forces polítiques és intentar treballar per trobar enteses. Però sobretot millores pel nostre municipi.
    Sóc votant de CDC i m’he assebantat que ahir els 3 regidors de CIU van marxar de la sala de plens, suposo que en senyal de protesta. M’agradaria saber el perque. Ja que no puc entendre cap manera millor que defendre els interessos dels votants que, com diu aquest post, parlant i no aixecant-se de la cadira i marxant. I menys en un ple tant important com aquest, on es determinen les inversions i la utilització dels diners de tots els vilatants i vilatanes.
    No he escrit mai en aquest blog, però avui no me n’he pogut estar perque necessito una explicació si me la vols oferir.

    Gràcies,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.