Comentaris sobre el Pressupost Municipal de 2008

Dilluns vam fer una roda de premsa amb l’Anna Vilarrasa per explicar el nostre posicionament i comentar el pressupost municipal de 2008. Uns pressupostos moguts perquè d’entrada es va convocar el Ple sense comissió informativa tal i com explicava en aquest apunt fa uns dies. També aquest dies hem rebut la notificació tant del Síndic de Greuges com de la Direcció General d’Administració Local que han requeit a l’Ajuntament sobre la convocatòria del Ple.

Però mentre es resolt el tema, i com un cop més el govern municipal socialista va tirar pel dret i va aprovar els pressupostos, dimarts passat vam entrar unes al·legacions que caldrà discutir i votar en el proper Ple ordinari. Les al·legacions recullen algunes observacions sobre el pressupost que us afegiexo a continuació:

– Són uns pressupostos mal fets en que s’inflen els ingressos per quadra-los. No es té en compte la repercussió de la crisi immobiliaria i es comptabilitzen subvencions que no es tenen atorgades.

– Es redueix en 375.000€ l’inversió de l’Ajuntament respecte l’any 2007 (un 30% menys). I a més la partida més important d’inversió que posen són projectes tècnics, quan segons la nova instrucció comptable els projectes tècnics van a despesa corrent de l’Ajuntament.

– Ens gastem un 10% de la despesa corrent en festes, amb una festa menys. El pressupost de la Festa Major es de
111.911,11 eur, que comparat amb un municipi com Sant Celoni, tenen un
pressupost de 190.000,00 eur amb 16.500,00 habitants (3 vegades més que Sant
Feliu), i dura una setmana.

– Els sous dels regidors s’increment el doble que els ajudes socials. Hi ha un increment del 36% del sou dels regidors.

– La despesa en parcs i jardins s’incrementa en 60.000€ en un any de sequera i sense cap nova plaça o nou parc.

Hi ha un increment del 150% en la parrida de personal laboral temporal, en termes absoluts s’ha incrementat en 250.000€ i encara no s’ha fet cap conbcurs públic de selecció de personal en el què va de legislatura. Tot va a dit.

– Una altra despesa mimportant és la Brigada on hi ha un increment del 105%. I no inclou cap carrer nou.

– Un capítol a banda mereix l’absència en el pressupost de 2008 de cap partida destinada a la construcció de la nova Escola Bressol Municipal, quan ja hi havia una previsió de 435.000€ en el pressupost de 2007. I a més hi ha una subvenció otorgada de la Generalitat de 575.000€ que caduca a finals de 2008. Aquí es veu clarament que no hi ha volutat política de fer l’obra i nosaltres ne demanarem explicacions.

En definitiva, són el pressupostos del govern de les xapusses i dels pedaços, del govern del pa i circo, del govern de les petites coses i de l’oblidar els reptes que tenim com a poble. Del dia a dia i deixar de banda equipaments absolutament necessaris pel poble com l’Escola Bressol o la Tercera Escola. I sobretot és un govern que prometia un canvi i que es va presentar a unes eleccions amb unes promeses que clarament incompleix amb els pressupostos, que és el que compta, perquè les paraules se les endú el vent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.