Can Comas

Fa uns dies els comerciants de Sant Feliu han rebut una carta del “desaparegut” regidor de comerç, Arnau Ramírez [Bloc]explicant que han tingut una idea. Sí, una per fi. Es tracta d’adequar CAN COMAS com aparcament municipal. Recuperat de l’estupefacció que em provoca recordar com a les municipals, ell i l’Alcalde Pere Pladevall criticaven la nostra proposta de fer un aparcament a CAN COMAS (podeu veure-ho en el debat de les municipals), llegeixo, que ara ho proposen ells, però més tard, més car i com és marca de la casa de manera improvisada. 

L’actual equip de Govern el 2011 rebutjava el nostre projecte de reforma i peatonalització del centre per adequar-lo als temps, al comerç i a les persones. Un projecte que pretenia recuperar el poble per les persones i dinamitzar-ne el comerç i l’economia. La proposta que fan ells ara només pot ser fruit de la desesperació de veure com tenen el poble, brut, lleig desordenat i caòtic i les conseqüències d’aquesta mala gestió, en un mes han hagut de tancar 6 comerços. La seva política clientelar ha dut a una permissivitat extrema amb les normes bàsiques de convivència i de circulació i tenim un poble i sobretot un centre del poble per als cotxes i no per a les persones.

Només aquesta constatació els ha dut a improvisar de nou una solució a mitges, que és recuperar CAN COMAS, que tant havien criticat com a aparcament. Cap problema!. Celebrem el canvi d’idea, els regalem la proposta i oblidem les seves pocs fonamentades crítiques que ens van fer.  Ara només demanem que per un cop pensin les coses i les facin bé.

CAN COMAS és un espai centre del poble que permet un cabuda de 72 places, no pas de 30 i pico com estan mirant de fer a corre cuita. La proposta que fèiem permetia l’accés al centre a peu pla, però també convertia l’edifici en un viver d’empreses i un espai de formació per afavorir els nostres joves que no hagin de marxar del poble per treballar. Era un projecte integral i no un nyap per sortir del pas.

CAN COMAS no era només un aparcament pels cotxes, sinó que permetia afrontar la peatonalització, dignificació i pacificació del centre. Poder fer un centre del poble net, bonic i homologable als dels altres pobles. CAN COMAS no és un bolet on aferrar-se per resoldre temporalment la total absència de projecte pel poble, és un espai que cal pensar i articular en conjunt amb el poble i el seu centre, el seu cor. No ens fa res que ens copiïn senyors, però copiïn bé!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.