SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

12 de juliol de 2012
0 comentaris

LA PRIMERA PEDRA A L?AURÓ

Som l’any 2009, abans de la independència. El Principat està envaït per una crisi econòmica que bloqueja totes les activitats… Totes? No! Una granja escola terapèutica del nord de Torà promoguda per cooperativistes indomables rebutja una i altra vegada ferotgement la crisi.

Preparen un projecte d’emprenedoria social seguint el referent de Trive a Londres. Seguidament engresquen a professionals de l’entorn perquè col·laborin en la realització del projecte: arquitectes, mediambientalistes, economistes, juristes, etc. Busquen l’assessorament de projectes socials similars en règim de cooperativa. I el que és més rellevant, aconsegueixen la col·laboració d’una família de Torà per a la ubicació de la granja escola i el suport de les autoritats locals que homologuem el projecte.

 

Ja ho tenen tot a punt per lliurar la batalla econòmica. La primera victòria: aconsegueixen la subvenció més alta del Leadar Europeu, un 25% del projecte. Seguidament reben el patrocini de l’Obra social de ”la Caixa” en ser seleccionats entre 400 projectes. A partir d’aquí beuen la poció màgica, accedeixen al finançament amb crèdits tous.

 

El govern de l’Estat anuncia mesures dràstiques. Però els nostres cooperativistes ja estan preparats, aturen la crisi a les portes del seu emplaçament. Emprenen els moviments de terres i comencen les obres de la granja escola que s’obrirà a finals d’any. Procuren que totes les empreses contractades siguin de Torà o de les rodalies. La inversió de 820.000 euros ha d’ajudar a pal·liar la crisi a l’entorn.

 

El passat 30 de juliol, un cop fets els fonaments de l’edifici que acollirà la granja escola, es va col·locar la primera pedra amb la presència de totes les institucions implicades, professionals i persones col·laboradores.

 

Són bojos aquest equip de cooperativistes? No! Són irreductibles !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!