Uncertainty Principle

"I amb el somriure, la revolta"

23 de desembre de 2005
Sense categoria
0 comentaris

SEAT, “COPEborroka”, Música per torturar, …

Caram quants temes que em mouen a escriure en aquest modest bloc. Anem per feina:

Que dur ha de ser estar pendent que a la teva empresa sobren 660 treballadors, companys teus. Tenint en compte que fins i tot et pot tocar a tu. I no degut a la teva incompetència a l’hora de fer la teva feina, sinò perquè el nivell de beneficis no ha augmentat de la forma que esperaven alguns directius forrats. Escruixidora la redacció dels fets que he llegit a La Vanguardia:

Los despidos se fueron comunicando personalmente en el propio puesto de trabajo. Uno por uno los afectados fueron abandonando sus puestos – sin acabar el turno- y, acompañados por un representante de la empresa, fueron dirigidos al vestuario, vaciaron su taquilla, devolvieron la llave y salieron a la calle. La empresa había habilitado autocares especiales para facilitarles el regreso a casa.

Ahir llegint altre cop La Vanguardia, i això que només la compro els diumenges pels Classificats de feina perquè no tenen una edició en català, em vaig quedar esmaperdut amb l’article Tortura a ritmo de rap y heavy, i és que es veu que els torturadors utilitzan música rap i heavy per aconseguir informació de l’acusat, tot l’article és digne de ser llegit, però especialment el següent paràgraf:

Curiosamente, ninguno de los artistas estadounidenses utilizados en la tortura con música ha protestado. James Hetfield, cantante de Metallica, hasta se mostró “orgulloso” de que su música resultara “culturalmente ofensiva” para los iraquíes. Del nihilismo patriotero del heavy metal norteamericano, las apologías de la tortura pasan a las facultades de Derecho y Filosofía de Harvard y Chicago. Charles Krauthammer, columnista de The Washington Post, premio Pulitzer, doctor por Harvard, eminente psiquiatra y ex integrante del comité presidencial sobre bioética, escribió en el semanario neoconservador Weekly Standard que “colgar a un hombe de los pulgares no sólo es permisible sino un deber moral” si se puede obtener información sobre un atentado con armas de destrucción masiva. Coinciden con esta tesis de sadismo utilitario otras eminencias grises como Alan Dershowitz, catedrático en Derecho de Harvard y autor de The case for Israel, partidario de un marco legal dentro del cual se permita infligir “dolor atroz” siempre que no deje secuelas, o de Fritz Allhoff, filósofo de la Universidad de Western Michigan. Allhoff sugiere en su artículo Terrorism and torture diferentes técnicas “desde lo banal -privación de comida- hasta lo creativo, por ejemplo, arrancar las uñas de los dedos”. Incluye “cargas eléctricas y asfixia o ahogamiento” entre los métodos de “tortura física y psicológica que deben ser permitidos”. .

Després ens sorprenem que hi hagin actituds agresives a la vida quotidiana, sincerament cada vegada em sorprenc menys.

Em fa dubtar si aquests comportaments són deguts a una educació deficient o a la pròpia naturalesa humana …

Avui escoltant la tertúlia matinal de Catalunya Ràdio he sentit un comentari encertadíssim d’en Terricabras sobre l’activitat de la Cope, titllant-la de COPE BORROKA, molt bona Terri, molt bona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!