Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

27 d'abril de 2022
0 comentaris

Metaverso al Real estate

1. Què és el metavers?

Un cop coneguda la decidida aposta de Meta pel metavers, aviat van començar a sortir a la palestra noms com Sandbox, Axie Infinity o Decentraland, mons virtuals que ja funcionen sota les premisses de la Web3, el proper internet.

Aquest promet virtualitat immersiva i un poder descentralitzat gràcies a la tecnologia blockchain ia una economia basada en les criptomonedes.

De fet, ben pensat, fins i tot alguns dels videojocs de què es parla anys, com Fortnite, ja són una forma de metavers, encara que sense el component criptogràfic.

Aquest és fonamentalment el que obre la porta a fer negocis (tot i que Fortnite mou ja la gens menyspreable xifra de 9.000 milions de dòlars o 8.200 milions d’euros a l’any).

A través de les criptomonedes, als mons virtuals que ja estan en funcionament és possible comprar i vendre, per exemple, entrades per a concerts virtuals que ja s’estan celebrant allà i productes a les botigues de les marques que s’han animat a donar els seus primers passos virtuals.

Tot i això, la major part de l’activitat econòmica d’alguns dels metaversos més coneguts gira al voltant del sector immobiliari. Més concretament, a la compravenda de terrenys.

Cada món virtual està dividit en una quantitat finita de parcel·les que es poden comprar i vendre amb criptomonedes, com preveu la agencia marketing digital madrid mentedigital.

Com que en aquestes parcel·les no regeix cap llei de sòl ni de protecció de boscos i parcs nacionals, el propietari del terreny pot fer en aquesta porció de terreny el que vulgui, des de limitar-se a revendre’l especulant amb el seu valor fins a construir el que se li acudeixi.

A més, ho pot fer gairebé immediatament, sense esperar cap permís. Música celestial per als inversors en maó si no és per una pega: el que estan construint no existeix.

Almenys, no al món físic. Per no existir, no existeix ni tan sols en altres metaversos.

Converteix això la inversió immobiliària en un disbarat? De debò passaran els usuaris prou temps als mons virtuals perquè valguin la pena aquest tipus d’apostes? És una moda extravagant o del començament d’un nou paradigma? És una bombolla o és el negoci del segle?

He assistit a la primera roda de premsa al metavers i només ha faltat que el pernil fos real

Mentre s’aclareixen aquests dubtes, algunes propietats digitals ja s’estan revaloritzant. Per exemple, una propietat virtual al costat de la terra digital del raper Snoop Dogg es va vendre recentment per 450.000 dòlars (410.255 euros).

I això no és res. El record de venda d’un sol terreny és de 4,3 milions de dòlars. Va quedar establert el novembre passat quan el desenvolupador de terrenys virtuals Republic Realm va comprar una parcel·la al metavers Sandbox.

A l’altra banda de la balança, mons virtuals com SuperWorld encara tenen a disposició dels usuaris terrenys virtuals verges per 0,1 ethereum, una mica menys de 300 euros.

Una oportunitat evident d’inversió o una manera com qualsevol altra de perdre 300 euros? Si t’ho estàs pensant però t’assalta els dubtes, això és tot el que has de saber sobre el sector immobiliari i el metavers.

2. És el metavers un videojoc? Ho he de prendre seriosament?
Davant la primera pregunta, la resposta és sí i no. En efecte, el funcionament bàsic del metavers recorda el de qualsevol videojoc de món obert: a la pantalla apareix un avatar, una representació virtual de qui el maneja, amb capacitat per moure’s per l’escenari.

Fins aquí, en efecte, res que no s?hagi vist en infinitat de videojocs. On rau, per tant, la novetat del metavers?

Bàsicament, que la idea d’aquests mons virtuals és que aquest avatar es pugui dedicar a teixir relacions socials amb la resta d’usuaris (aquí entra l’aposta de Zuckerberg) i guanyar diners i gastar-ho.

Més o menys, és el mateix que fem els adults al món real. Això converteix el metavers en una cosa que va molt més enllà del caràcter lúdic que impera avui a la majoria dels mons virtuals. Al metavers, entre moltes altres coses, serà possible fer-se ric i arruïnar-se.

Només per això, cal prendre’l de debò.

3. Per què el metavers té terrenys i immobles virtuals?

Els immobles virtuals són zeros i uns que conformen un terreny dins un món virtual.

I per què algú pot voler alguna cosa que en realitat no existeix?

Aquí hi ha respostes de tota mena, des dels que aspiren a convertir els seus terrenys en immensos museus virtuals on donar sortida als seus NFT fins als que, senzillament, tan sols volen estar a la meitat de les zones més populars, cosa que ha encarit ostensiblement certes parcel·les de barris de moda.

He assistit mitjançant realitat virtual a una fira de feina i he patit un terrible mareig: tot i així, penso que el metavers pot ser el futur del ‘networking’

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!