Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

19 de febrer de 2012
0 comentaris

José Antonio Díaz Valcárcel

Falleció el día 7 de agosto. Tu esposa Isabel Moga y los amigos que compartimos contigo tu lucha por la justicia, la libertad y la sinceridad, sentimos tu presencia viva entre nosotros. La Esperanza es nuestra fuerza (…)

“Bienaventurados los pobres, porque vuestro es el Reino de Dios”.

 

Evangelio Lucas 6,20

 

“Porque tuve hambre, y me disteis de comer; tuve sed y me disteis de ber, era forastero y me acogisteis… en la medida en que lo hicisteis a uno de estos hermanos míos, a mí me lo hiciesteis”

 

Evangelio Mateo 25, 35 y 40

 

“Supo ser fiel a sí mismo hasta la muerte, luchando al lado de los más débiles y explotados, manteniéndose fiel y firme en las ideas que como militante obrero eligió”.

 

(Del escrito redactado por los compañeros militantes de Editorial Bruguera)

 

Fragmentos de los textos leídos en las exequias, realizadas según el sentir de José Antonio Díaz Valcárcel, el día 8 de agosto de 1985.

 

  http://twitter.com/perermerono

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

 

José Antonio Díaz va néixer a Barcelona fill d’un jutge. Va cursar estudis de teologia i no fou ordenat sacerdot en negar-se l’arquebisbe de Barcelona a acceptar que treballaria com a obrer en una fàbrica.

 

Díaz va entrar a treballar, com a torner, a la factoria de Pegaso de la capital catalana. Poc abans havia ingressat al Front Obrer de Catalunya-FOC, i a comissions obreres. Amb Manuel Murcia, va configurar un tàndem que va generar nous corrents d’autoorganització i assemblearis de tradició autònoma i combativa, tot participant en els grups Qué Hacer, Cercles de Formació de Quadres, i Grups Obrers Autònoms-GOA.

 

En aquest sentit, cal esmentar el seu paper en l’empresa Edicions Bruguera, com un dels principals líders de la seva assemblea obrera. Díaz, igual que Murcia, va militar a CNT i a CGT.

 

A banda d’això cal subratllar el seu rol com a publicista i difusor de nombrosos articles i llibres a l’entorn de la condició i de la lluita obreres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!