Inbound Marketing

Les millors tècniques per vendre per Internet.

5 de setembre de 2019
0 comentaris

Scytl: eleccions i tecnologia

Cada vegada són més les persones que emeten el vot de forma electrònica en temporada d’eleccions, ja sigui per problemes de mobilitat, perquè viuen a l’estranger o simplement per comoditat. Per a què el vot per Internet disposi de les màximes garanties de seguretat, és imprescindible que el software del sistema de votació per Internet garanteixi el secret del vot, així com la integritat i la auditabilitat de l’elecció. Una de les empreses líder en la votació electrònica de forma segura és Scytl Barcelona. Des de la seva creació al 2001, a partir d’un grup d’investigadors de la UAB, s’ha centrat en invertir en I+D i noves patents, amb una gran quantitat d’aportacions a la comunitat científica. Avui dia, Scytl és considerada l’empresa amb més nom del sector. 

Qui és Scytl? 

L’empresa Scytl, amb seu a Barcelona, s’encarrega de processos electorals arreu del món des de l’any 2001. La seva tecnologia permet votar de forma segura per Internet. Ofereix també un sistema de publicació dels resultats electorals a temps real, de manera més ràpida durant la nit electoral i, fins i tot, ofereix una plataforma de formació per Internet pel personal que es farà càrrec de gestionar el procés electoral o pels membres de les meses electorals. 

Scytl confiança

Com funciona el sistema de votació online de Scytl? 

El vot per Internet és molt senzill i intuïtiu i garantitza la màxima seguretat durant tot el procés. El votant selecciona el seu candidat o opció preferida i el vot queda xifrat de forma immediata al dispositiu des d’on s’ha emès el vot abans de ser enviat. Després, els vots arriben de manera xifrada a l’urna electrònica, on es verifica que la votació s’hagi realitzat correctament i que els vots siguin vàlids. Una vegada el vot s’ha validat, el votant rep un codi o rebut de vot que li permet comprovar si s’han desat bé les opcions sel·leccionades prèviament.
Finalment, el votant obté un rebut de confirmació conforme el vot s’ha registrat sense problemes. Les persones que han vota comptabilitzat i inclòs en el recompte final, mantenint en tot moment el secret del vot. 

Procés votació Scytl

Recompte de vots 

Una vegada finalitza el període de votació, es produeix el mixing, un procés que consisteix en barrejar de forma digital els vots amb el sistema Mix-Net de Scytl. D’aquesta manera, es trenca la correlació entre els vots i els votants per a què el vot es mantigui en secret. El següent pas implica desxifrar els vots i publicar els resultats. 

Recompte de vots Scytl

Casos d’èxit 

La tecnologia innovadora i segura de vot electrònic que ofereix Scytl ha contribuït a que cada cop més països escullin aquesta empresa per les seves eleccions, ja siguin governamentals o de caràcter privat. En el cas de les eleccions governamentals, les referències més destacades són les eleccions de 2015 i 2019 que es van realitzar a Nova Gal·les del Sud, a Austràlia, arribant a emetre més de 280 mil vots en línia en una sola elecció. Un altre cas d’èxit va ser la votació electrònica més gran que s’ha fet a la Unió Europea, en aquest cas a França, a les eleccions de 2011 i 2014 pel Ministeri d’Educació. Es van registrar més de 1,7 milions de vots electrònics. A més, la regió canadenca d’Ontario està implementant progressivament el vot en línia en una de les seves eleccions municipals. Al 2018, més de 100 municipis van utilitzar la solució de Scytl.

Casos d'èxit Scytl
Degut a l’èxit de la tecnologia utilitzada a les votacions en línia realitzades a través d’empreses com Scytl, el vot electrònic es troba en una fase de creixement constant. Fins i tot alguns països com els Emirats Àrabs han arribat a celebrar eleccions nacionals realitzades de forma totalment electrònica. Sembla que al vot electrònic li espera un gran futur i que cada cop s’anirà implementant en més processos electorals. Qui sap si no es convertirà en l’opció preferida de la majoria dels votants. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.