Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

17 de desembre de 2006
4 comentaris

75. Estadístiques

Ara que ve Nadal és època de tancar pressupostos i de mirar enrere. Fins i tot els mitjans periodístics es prenen la llicència de mirar-se al melic. I als blocs de MésVilaweb podem fer-ho amb les estadístiques que el sistema ens proporciona.

Vaig obrir el bloc Trencavèl el gener passat. Aquestes primeres dades són per tant les que corresponen a un any d’escriptura i lectura dispersa i constant.

Avui disset de desembre tinc registrades 5727 visites, el que toca a unes quinze visites al dia durant un any. Una xifra que em fa estar molt content i em fa agrair a tota la gent qui llegiu de tant en tant aquest bloc. Tenint en compte que he fet setanta-quatre posts, això surt a tres posts cada quinze dies. No s’ajusta gaire a la novetat cada dos o tres dies que fa falta per mantenir l’interès de l’observador casual. Així és que interpreto que els qui em llegiu, encara que no deixeu comentaris, teniu un mínim interès pel meu punt de vista de certes coses, ni que sigui per criticar-les ferotgement. I aquest és l’objectiu del bloc. Gràcies, doncs.

El top ten dels posts d’aquest primer any és el següent:

10. Hirsi Ali i Lucía Etxebarría. 136 visites. Un article de denúncia sobre la hipocresia de determinada progressia espanyola quan fa referència a l’islam.
9. La Gran Guerra Africana. 140 visites. Un article sobre història contemporània. Un record sobre el drama del Congo i el genocidi belga arran de les seves primeres eleccions democràtiques.
8. George Galloway a Sky News. 142 visites. Un article periodístic amb una comparativa sobre el tipus d’entrevistes que es fan a la BBC i les que es fan a Catalunya. I de retruc també sobre la capacitat dels polítics corresponents.
7. ‘Cantalacanya’ racista. 143 visites. Un article de denúncia sobre les males arts que usen alguns partits polítics que creuen que a la política municipal tot s’hi val. Si als ajuntaments són capaços de fer antisemitisme, naturalment que poden governar la Generalitat havent perdut les eleccions!
6. Els analistes. 156 visites. Un impulsiu article de denúncia sobre els arguments que defensen la gent que m’envolta arran del terrorisme d’arrel islàmica.
5. La Veritat. 162 visites. Un article de reflexió sobre el concepte de veritat i sobre la no validesa de la pena de mort en les democràcies liberals. Un tema profund sobre el qual es pot discutir molt més.
4. La BBC catalana. 175 visites. Un article periodístic amb una comparativa entre els estils periodístics de la BBC i els catalans. Per al meu país vull el millor. Sobretot als mitjans de comunicació. I que no es deixin arronsar ni per l’Ernest Maragall ni per qualsevol altre aprenent de bruixot, per messiànic que sigui.
3. De nens. 193 visites. Un article de denúncia que va ser dur de fer. El drama dels nens immolats en nom de la ideologia que sigui no ve de nou. Ve de molt lluny. I el que sempre reflecteix és la intolerància dels qui prefereixen sacrificar els nens a admetre la derrota. I més quan les morboses càmeres d’occident reclamen sang.
2. Del Generalíssim a l’Excel·lència. 220 visites. Un article de reflexió sobre el futur de la política catalana. Continuar avui dia amb el debat ideològic que es plantejava fa trenta anys ens commina a baixar del tren de la globalització. La política de proximitat demana eficàcia, no puresa ideològica. Un tema per continuar debatent.
1. El problema de RENFE. El problema de Catalunya. 238 visites. De manera irònica, l’article més llegit durant aquest any correspon a la broma que RAC1 va fer arran dels problemes de RENFE. Jo també hi vaig caure! Potser haurem de fer samarretes amb aquest lema. Era una entrevista tan real…

  1. Ets un dels blocs que intente de llegir-te, sempre que hi deses quelcom, per a aprendre’n més. Ja em queixava aquest estiu en un apunt on t’hi referenciava.

    Dóna igual el nombre de les visites, però em sembla totalment injust i, alhora, contraproduent per als lectors de Vilaweb i la catosfera en general.

    Per la gran qualitat dels teus apunts i en molts casos del caràcter global que implementes i que tanta falta ens fan. Les referències a la BBC, em pareixen fonamentals i necessàries. Ja ho feia en Barnils molt sovint i tu segueixes l’estela.

    Cordialment, Martí. 

  2. Crec que en fer el números sobre qui et llegeix també demostres un bon criteri.
    Hi ha qui et llegeix, com jo mateix, i deixa pocs comentaris. Perquè?
    Aquesta seria una bona pregunta per l’analisis de qué és el que motiva els comentraris. Tothom te la seva teoria, potser un dia en parlaré.
    El mes important però, és la motivació de llegir-te: un pensament coherent, i ben exposat, encara que de vegades en discrepi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!