DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

9 de desembre de 2020
0 comentaris

Los Galindos estrenen el nou projecte Mort de riure (MDR) i reprenen ‘UduL’

La companyia de circ Los Galindos (Marcel Escolano i Bet Garrell)  torna aquest mes de desembre amb noves propostes. Es tracta de l’estrena de l’espectacle MDR – Mort de riure i la represa del muntatge UduL després de l’aturada de deu mesos per la pandèmia.

MDR – Mort de riure està pensat per representar-se al carrer o en espais no convencionals, segons informa la companyia a través d’una nota de premsa. El muntatge parteix del propòsit de posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia a través d’una farsa per incomodar i divertir.

L’espectacle, que protagonitzen Marcel Escolano, Anicet Leone i Santi Ruiz Albalate, gira al voltant de la història d’uns pallassos que han condemnat un dels seus companys a la pena capital per tal d’aturar la propagació d’un virus letal, el riure.

La bastida d’obres esdevindrà el patíbul on tothom podrà presenciar una execució. El públic seurà en pots, taulons, sacs, palets de material i bidons

Segons una nota de premsa de la companyia, Los Galindos creen amb aquest nou espectacle un “espai de joc que permet conviure amb la hilaritat enmig d’una percepció alliberada de prejudicis, sincera, aspra, pura i dura”. El muntatge es representa en un espai molt singular: unes obres de construcció. El públic serà convocat, dissabte i diumenge, a un punt de trobada a la via pública que representarà un espai d’obres públiques i recrearan un acte d’ocupació il·lícita. Un cop dins el recinte, l’acte es refermarà amb tanques i un procediment per acomodar els espectadors de manera improvisada, asseguts sobre pots, taulons, sacs, palets de material o bidons, mentre són informats de la situació i els riscos. A partir d’allà, la bastida d’obres esdevindrà el patíbul on tothom podrà presenciar l’execució.

L’espectacle MDR – mort de riure està dirigit per Bet Garrell i la posada en escena està firmada per Stephane Filloc. Es podrà veure a la plaça Sant Corneli de Cardedeu el dissabte 12 de desembre a les 19 h i el diumenge 13 de desembre a les 18 h.

UduL és l’altre muntatge que la companyia oferirà al públic durant el mes de desembre. Es podrà veure al Convent de Pontós, a l’Alt Empordà (dies 18, 19 i 20 de desembre), i a la plaça de la Biblioteca de Sant Celoni (del 27 de desembre al 4 de gener). Silvia Capell, Sergio Gonzalez, Bet Garrell i Marcel Escolano són els protagonistes. L’espectacle permetrà “descobrir paisatges emocionals on la trobada i la desavinença conviuen amb la falsa cortesia, l’ego, la crueltat i la por.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.