DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

17 de desembre de 2020
0 comentaris

El Circ Històric Raluy debuta a Terrassa i Caganers.com crea la figura de Carlos Raluy

El Circ Històric Raluy presenta per primer cop a Terrassa el seu nou espectacle Verkante durant les festes de Nadal, després que s’haguessin d’anul·lar les funcions previstes durant la Fira Modernista de Terrassa al mes de maig, segons ha anunciat la companyia en un comunicat. A partir d’avui i fins al 17 de gener, el circ està instal·lat a la cèntrica plaça Nova.

La troupe portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, una proposta creada i dirigida per Rosa Raluy. Es tracta d’un espectacle contemporani de circ tradicional, així es defineix la creació, que ja es va estrenar a Santa Susanna el passat estiu 2019. L’espectacle va guanyar el premi Zirkòlika al Milllor Espectacle de Carpa 2019.

Els caganers Rosa i Carlos Raluy creats per l’empresa caganers.com

Caganers.com crea la figura de Carlos Raluy

L’empresa gironina, situada a Torroella de Montgrí i amb una trajectòria de 28 anys, ha donat a conèixer prop d’una trentena de noves figures de fang que, una vegada més, converteixen personatges famosos del món de la política, de la cultura i art, de l’esport o de la ficció, en caganers.

Entre els nous personatges per aquesta temporada destaquen el doctor Fernando Simón, Ansu Fati, jugador del Barça, Pau Donés, cantant mort recentment, o el polític americà Joe Biden, entre d’altres. En l’apartat artístic destaca qui va ser el pallasso català més universal, Charlie Rivel, i la figura de Carlos Raluy, qui va morir ara fa justament un any, deixant el Circ Històric Raluy en mans de la seva filla, Rosa Raluy. “És un honor per a tota la família Raluy aquest reconeixement a la figura d’en Carlos i esperem poder-ne fer una presentació pública davant del públic de Terrassa”, segons la companyia.

Més de 900.000 espectadors durant el confinament

A partir de la suspensió dels espectacles, el Circ Històric Raluy va decidir reinventar-se i posar a disposició del públic –de forma gratuïta–  el seu espectacle en directe per les xarxes socials. D’aquesta manera es va convertir en el primer circ de l’Estat a presentar el seu espectacle de forma virtual. El 22 de març es va fer una primera emissió que va tenir més de 500.000 visualitzacions (202.000 a través de Youtube, 143.000 a Facebook i 167.000 a Instagram). Els directes solidaris es van repetir els dies 29 de març i el 5 d’abril, tots ells superant les 200.000 visualitzacions.

Mesures de protecció i seguretat per la Covid-19

Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, per tal de gaudir dels espectacles del Circ Històric Raluy, la companyia ha acordat diverses mesures de seguretat per tal de protegir a treballadors i públic durant la seva visita al circ. D’aquesta manera, s’ha limitat l’aforament al 30%, mantenint en tot moment un distanciament entre nuclis familiars, després de cada sessió es desinfecten les instal·lacions, es pren a diari la temperatura de tot el personal tècnic i artístic de la companyia, el públic haurà de dur obligatòriament mascareta durant tota la funció a l’interior del recinte i el personal tècnic i artístic utilitzaran mascareta i guants de làtex, per protegir-se, excepte durant els números a l’escenari. La informació sobre les mesures de seguretat a adoptar es comunicaran a través de la megafonia.

Els espectadors que vagin a veure Verkante hi trobaran fins a 20 artistes en espectaculars números de diferents disciplines.

Programa:

Els malabars frenètics de MIKHAIL MILLA

Les interaccions còmiques de la pallassa SANDRA MOTA

La corda aèria i decidida de JILLIAN I KIMBERLEY GIRIBALIDI RALUY

L’equilibri transformat en poesia de ROSA RALUY

L’escala impossible d’STEACY GIRIBALDI

La màgia sorprenent del viatge en el temps de KIMMY SAYLON

Els malabars musicals de WILLIAM GIRIBALDI

Els water meteors de JILLIAN I KIMBERLEY GIRIBALDI RALUY

Els bons pallassos de sempre amb JOSÉ MICHEL

Les teles aèries d’STEACY I MIKHAIL MILLA

La roda, seductora i acrobàtica de VALENTINO DIDONE

Les coreografies de les ballarines, ELENA SOFRONOVA i IVETA GIRTAKOVSKA

Els sons, sempre en directe, de JAUME SERRA

Tot un senyor Ring Master, ALEIX GOMEZ


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.