DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

15 de juny de 2021
0 comentaris

Organitzen les primeres jornades per mostrar el potencial de la formació del circ a Catalunya

Els últims anys s’ha produït un augment espectacular de centres de formació de circ a tot Catalunya, tot i que l’ensenyament de de les arts circenses segueix sent una assignatura pendent del sector i l’escola Rogelio Rivel encara reivindica moltes millores i visibilitat. Se senten aïllats. En aquest context, el pròxim dissabte dia 19 se celebra al Centre d’Art Santa Mònica, a Barcelona, la I Jornada de Visibilització de Centres de Formació en circ de Catalunya, organitzada pel mateix Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel (CACRR) amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica i el suport del Departament   de   Cultura   de   la   Generalitat   de  Catalunya.

L’objectiu és donar visibilitat a les escoles de circ, facilitar que els centres formatius puguin donar a conèixer el seu projecte i consolidar la xarxa d’espais formatius en arts circenses. La jornada s’emmarca dins el Pla d’Impuls del Circ (PIC) impulsat pel Departament de Cultura i l’APCC. En una entrevista publicada al butlletí Arts en Viu, la directora del centre, Teres Celis diu: “Sabem que hem aconseguit coses molt importants pel sector del circ en aquest país, però sabent que encara queda molt camí per recórrer tant a nivell de reconeixement institucional com a ciutadà”.

Anne Morin (Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel): “Som circ, som cultura i som educació. És hora que ens reconeguin i que ho reconeguin, que ens tinguin en compte i ens respectin”

La jornada, a més, comptarà amb números de circ dels alumnes dels diferents centres participants, així com dues sessions de treball per abordar els temes més rellevants pel sector de formació, dinamitzades per l’Anne Morin (CACRR), Jordi Príncep (Escola de Circ d’Amposta) i Andrea Martínez (ENCIRCA’T).

Les actuacions es podran veure en directe, via IGTV. També es presentarà un catàleg de centres elaborat pel CAC Rogelio Rivel i que ja es pot consultar AQUI. En aquest catàleg, que xifra en 50 els centres de formació, Anne Morin escriu: “És important que la societat conegui la tasca educativa que fem, ja que a l’igual que passa en altres indrets europeus, ens sentim aïllats (…). Som circ, som cultura i som educació. És hora que ens reconeguin i que ho reconeguin, que ens tinguin en compte i ens respectin”.

Actualment existeixen una cinquantena de centres de formació, segons un catàleg que es presentarà a les jornades de visibilització

Durant tota la jornada es podran veure peces audiovisuals d’uns cinc minuts de durada, de cadascun dels centres, a la pantalla gran de l’Arts Santa Mònica que dona a la façana de la Rambla, per tal que totes les persones que transitin davant de l’edifici puguin veure- les.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.