BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

2 de setembre de 2010
3 comentaris

El Circ Cric torna a girar

Tortell Poltrona s’ha tret finalment l’espina que portava clavada. Tres anys i mig després de la històrica plantada del Circ Cric a causa de les traves burocràtiques dels ajuntaments i la competència deslleial d’alguns circs, la popular companyia tornarà a fer gira a partir del 8 de setembre. “Ho tornarem a provar, fa 30 anys que ho intentem”, ha explicat Tortell Poltona. La gira arrencarà a Palma de Mallorca (del 8 al 19 de setembre) i seguirà a Manacor (del 24 al 26 de setembre). Ja al Principat, visitarà Girona en el marc del festival Temporada Alta (del 8 a l’11 d’octubre), Olot dins les fires de Sant Lluc (16 i 17 d’octubre), Vic (24 i 25 d’octubre), Tàrrega (del 4 al 8 de desembre), Sant Cugat (de l’11 al 19 de desembre) i Granollers (del 26 de desembre al 2 de gener). Enmig hi ha dues dates més. Una actuació dels Germans Poltrona al festival de pallassos de Cornellà i una actuació del Cric, el mes de novembre, a Buenos Aires. El circ, que va assegurar el 2007 que no tornaria a sortir de gira fins que la Generalitat no “regulés i posés ordre al sector”, ha fet aquest important pas després que el departament de Cultura hagi posat en marxa, arran de les denúncies de Poltrona, un pla integral de circ i s’hagi arribat a un acord amb les dues entitats municipalistes per facilitar la presència de circs ambulants. “Si alguna cosa ha canviat realment ho podré respondre després de Nadal, una vegada s’hagin acabat les primeres actuacions”, ha comentat Poltrona. (L’article continua)

 

El Cric, que es mourà d’una ciutat a una altra amb 10 vehicles, presentarà encara més novetats. La gira, que serà la setena des de la fundació del circ, l’any 1981, es farà dins un nou circ de color bordeus que tindrà capacitat per a 600 espectadors, quasi 10 metres d’altura i 27 de diàmetre. S’ha reduït tant la capacitat de la graderia com de la lona per fer més fàcil la mobilitat. El Cric, que reprendrà les gires que va fer entre els anys 2002 i 2007, amb quasi 300.000 espectadors, va rebre el 2005 el Premi Nacional de Circ. Durant aquesta tardor és previst que els circs Raluy i Italiano també facin actuacions per Catalunya.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Amazing blog! I can’t consider I’ve seen all of the angles of this subject the way in which you might have aimed all of them away. You’re accurate superstar, the rock and roll legend person. You’ve got a lot to convey and realize so much about the subject that I believe you should simply train a category about this.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.