Las al jaç

El blog de Marcel Campà

25 de desembre de 2012
0 comentaris

Pit dret o cuixa esquerra?

Pit o cuixa? Avui, a les taules del país, aquesta qüestió provocarà algun litigi. Però, som prou refinats com per a discutir pel costat dret o esquerre del pollastre? A França potser sí, perquè Miquel Batllori explica a les seves memòries:

“Melis era un sard exquisit, un gran gourmet que, a casa seva, no tan sols feia servir per a cada plat el seu propi vi sinó que, a més, quan hi havia pollastre, mirava a qui li queia el pit esquerre per tal de servir-li un vi de més alta graduació, perquè era més dur que l’altre, atès que aquests animalons dormen amb el cap sota l’ala esquerra. D’aquest tipus de gastrònom refinat, n’he coneguts bastants a Itàlia, però cap com aquest, que ampliava als pits el que els francesos solen dir de les cuixes dels pollastres, preferint-ne la de l’esquerra, la gauche.”

En temps bíblics -això ho afegeixo jo- sembla que era més valorada la cuixa dreta (vid. Levític, 7).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!