La segona sessió del curs de POSTRES CREATIVES PER A LLAMINERS ha consistit en preparar mossecs de xocolata de diferents textures, gustos i colors. Mireu quines receptes vam preparar:
Durant més de dues hores vam preparar diferents receptes de xocolata i tot i que la idea principal era menjar-nos els postres a l’aula (ho vam fer perquè anavem picant constantment!) al final ens vam emportar a casa un bon grapat de dolços de xocolata.
Primer vam preparar un “Ganache de xocolata” que ens va servir per preparar unes trufes cobertes de cacau o de bocinets de xocolata. Potser aquesta va ser la recepta més ràpida de preparar i tenia un gust increible.
Desprès vam aprendre a temperar la xocolata i a aconseguir diferents textures. Vam jugar sobre el marbre i vam controlar la temperatura. Aquesta xocolata (pura) la vam fer servir per crear decoracions ja que un cop treballada queda una cobertura dura. També es pot utilitzar per cobrir pastissos per exemple.
Seguidament vam crear els bombons amb un mousse de torró insuperable de gust. Anb l’espàtula i els motlles vam aconseguir les formes destijades.
Potser la recepta més espectacular de preparar va ser la fondue de xocolata blanca i menta amb macedònia. Malgrat la sencillesa en la seva elaboració, l’originalitat en la creació va ser constant. Ens vam ajudar amb uns globus d’aigua (si si, ho heu llegit bé) per fer la forma concava i poder-la omplir més tard de fruita un cop la xocolata estava presa. Apart d’afegir-hi la fruita, vam fer una salsa de nata amb menta infusionada (MIREU LES IMATGES AL LINK més avall)
I per últim, vam preparar un “xupito” de xocolata negra, amb llet i blanca.
Així vam descobrir tot el món de la xocolata!
Totes les imatges : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.399613203447891.94220.100001976451795&type=1