La trappola

La trappola che non acciuffa niente

22 de març de 2006
1 comentari

La notícia de la setmana.

Tot i que ha estat una gran alegria l’anunci de la possibilitat de la fi del terrorisme basc, voldria recordar la que per mi serà la notícia de la setmana per davant de la imatge dels 3 encaputxats: "Entre 1.200 i 1.700 immigrants procedents de Mauritània podrien haver perdut la vida intentant arribar a les Canàries el mes de novembre". La notícia ha estat ignorada per la major part de mitjans de comunicació, sembla que un miler de morts mensuals no preocupa ningú, que el ministeri de Defensa ens amagués la informació durant més de 3 mesos tampoc no inquieta gaire l’anomenat periodisme d’investigació, i encara menys sembla que algú pugui veure relació entre les morts i la pressió al mes d’octubre del govern espanyol al Marroc per fer complir el Conveni de Readmissió d’Immigrants de 1.992. Tot plegat només es tracta d’immigrants en un país desconegut, unes morts que no interessen ningú i més si es constata que menys immigrants aconsegueixen creuar l’Estret.

FERROL (LA CORUNYA), 21 (EUROPA PRESS)

El ministre de Defensa, José Bono, ha reconegut hui que la informació arreplegada en la nota interna de Guàrdia Civil, en què s’advertia el 21 de desembre del 2005 de la mort massiva d’immigrants a l’oceà procedents de Mauritània, procedix del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i ha afegit que el servici secret espanyol trasllada sempre el que coneix a les autoritats competents.

"Sobre el contingut de la nota a què feia referència, el ministre de Defensa no pot parlar sense cometre delicte, és a dir, es tracta d’una nota classificada pel Ministeri de la Llei. Sàpien que el Centre Nacional d’Intel·ligència informa totes les autoritats que ha d’informar sobre allò que sap i són assumptes de la competència de les autoritats receptores de la informació", ha afirmat el ministre.

Bono ha fet estes declaracions després de visitar l’Arsenal Militar de Ferrol, localitat a què ha acudit per a lliurar la fragata ‘F104 Méndez Núñez’, quan ha sigut preguntat per la comunicació que va remetre a final de desembre el subdirector general operatiu de la Guàrdia Civil, José Manuel García Varela, al coronel en cap de la zona de Canàries, Antonio Camaño.

La Guàrdia Civil comptava a final de desembre del 2005 amb informació que li permetia xifrar entre 1.200 i 1.700 el nombre d’immigrants procedents de Mauritània que havien perdut la vida en aigües de l’oceà des de començament del mes anterior, en intentar arribar a les costes de Canàries en ‘cayucos’.[FIN]

  1. Disculpa per escriure’t tan tardanament. Ja fa temps que havia llegit el teu article, i se’m va passar fer-te arribar el comentari. Tinc una teoria sobre tot això i, si no vaig molt errat, la qüestió està més que clara. El món està superpoblat, l’actual sistema econòmic apaivaga i aixafa tot allò que no li reta el degut rendiment. Per tant, els morts de Ruanda, els de l’Irak, els de l’Afganistan i tutti quanti… ja s’ho faran. No hi compten. Així de trist. Hi són tan fora del mapa com algunes nacionalitats sense estat, tot i que els seus ciutadans, a alguns estats, hi puguen romandre mentres paguen impostos i es comporten segons la llei dictamine. Salutacions, i claredat, sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!