Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

13 de juny de 2021
0 comentaris

Aplec independentista dels Països Catalans a Tremp

Avui s’ha celebrat a Tremp, organitzat pel col·lectiu de l’ANC del Pallars Jussà, amb la col·laboració de la Intersindical, el Consell Local per la República i l’ajuntament de la localitat, la primera edició de l’Aplec Independentista dels Països Catalans al qual han fet cap un centenar llarg d’assistents.

Hi ha hagut una salutació de l’alcaldessa Pilar Cases, d’Aleix Creus en nom dels organitzadors de l’ANC, una intervenció de Jordi Cots, presentant el llibre “Història de l’independentisme, de la clandestinitat a la lluita pública 1939-1989”, de Vicent Partal, homenatjat en reconeixement per la seva tasca al capdavant de Vilaweb, de Josep Guia, reiterant la necessària dimensió nacional de Països Catalans del procés independentista i, finalment, d’Elisenda Paluzie, en nom de l’ANC.

Elisenda Paluzie ha explicat el sentit del comunicat d’ahir del Secretariat Nacional reiterant que l’ANC desautoritza les declaracions de Junqueras i Sànchez sobre la unilateralitat i l’1-O, es reafirma en la vigència del mandat de l’1-O i recorda que renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència. Ha alertat sobre el pacte d’estat que PSOE i ERC (amb la complicitat explícita de Jordi Sànchez) pretenen assolir per liquidar el procés independentista a canvi d’indults pels presos i un referèndum amb tres opcions (autonomia, reforma autonòmica i independència) que no té cap credibilitat per prosperar sense el vist-i-plau dels poders fàctics espanyols. I, que si l’arribés a tenir, no resoldria el conflicte polític i l’espoli econòmic que l’ordre estatal imposa al poble català.

Ha fet una crida al moviment cívic independentista per recuperar la capacitat d’iniciativa que va demostrar entre el 2012 i el 2015, per tal de superar les mancances i les actituds claudicants dels dirigents polítics que havien de fer efectiu el mandat popular i que ara es desdiuen dels seus compromisos lliurement assumits. La internacionalització i la legitimació electoral i social interna són els factors essencials, més que compromisos polítics conjunturals, per sortir de l’atzucac actual per mor de l’absència d’una direcció col·legiada amb voluntat i capacitat per sostenir el conflicte amb l’ocupació espanyola.

Post Scriptum, 14 de juny del 2021.

Referència de Vicent Partal a l’acte de Tremp a l’editorial d’avui a Vilaweb: I vosaltres, us voleu integrar en la reforma 2.0 ?

“Aquest cap de setmana he participat en l’Aplec dels Països Catalans a Tremp. Hi va parlar Elisenda Paluzie, que traçà un dibuix molt nítid d’on som i avisà que caldria tornar a les èpoques en què el moviment popular no anava de bracet dels partits polítics. Paluzie va recordar una cosa tan elemental que sembla mentida que no la tinguem en compte sempre: no és que no hàgem de parlar d’indults, sinó que tampoc no hauríem de parlar d’amnistia, perquè el 2017 les institucions catalanes ho feren tot dins la legalitat i seguint les normes democràtiques. Cosa que no va fer l’estat espanyol. La presidenta de l’ANC, crítica amb tot allò que va passar la setmana passada, féu una crida a començar un nou cicle de mobilitzacions que ja ha començat i que podria tenir l’epicentre en el període entre l’Onze de Setembre i el Primer d’Octubre.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!