Prendre la paraula

jordimartifont

28 d'octubre de 2013
1 comentari

Els Mossos ens vigilen, a totes i tots. “1984” sempre present

Ja ho sabíem, ho sabem i podríem dir que ho sabrem. L’Estat no es fia mai dels ciutadans i les ciutadanes, de fet no es fia de cap persona però menys encara de ciutadanes i ciutadans que podrien posar-lo en dubte i fins i tot fer-li preguntes que hauria de contestar. I el dia menys pensat, aquestes i aquests podrien decidir prescindir d’ell per “serveis deficients” o qualsevol altra ximpleria; sembla estrany però tot és possible, o gairebé tot.

Alhora, l’Estat té com a missió garantir el desordre social que suposa la societat de classes. És un dels objectius de qualsevol policia, tingui “estat propi” o aquest li sigui “aliè” (quan parlem de policia les ximpleries d’alguns sobiranistes fan riure una mica més). Els i les ciutadanes passen a ser, així, enemics declarats o, com a mínim, sospitosos de ser enemics.

Dic això després de veure com aquest cap de setmana, la gent d’Anonymous ha fet públics, ha alliberat, diversos informes de la fundació Cesicat (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, amb seu al Tecnoparc de Reus, d’on també han investigat gent de la CUP) destinats al cos de Mossos d’Esquadra. Activistes socials diversos, des dels que cridaven a protestar contra la Caixa fins als que proposaven no pagar a les autopistes… Camó de l’Orwell català. D’això parlaven quan deien “estructures d’estat”…

En aquests moments, els informes són retirats de la xarxa però són milers les persones que se’ls han baixat. Si obriu a baix en veureu algun…

  1. No me’n refio gaire d’uns que prenen com a símbol la cara d’un facinerós i, alhora, membre de l’exercit espanyol (ca.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes).

    Tampoc m’en refio de l’Estat, però per lo menys hi han unes eleccions (d’acord: menys que més democràtiques…).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!