JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

31 d'agost de 2011
0 comentaris

Seleccions.- Denominació i llengua segons mèrit.- La selecció catalana aragonesa de basquet juga a Lituània (9 de 13 ) però mos fan passar per castellans.

Seleccions.- Denominació, colors, bandera, himne  i llengua segons mèrit esportiu.-   

L’ Espanha Nature.-  “ ARAGONA “ parla català a Lituània.  ( No es candidesa  sinó humor negre ).


Si estimen Espanya han d’estimar totes les seves nacionalitats i llengües, i no les volen pas negar, amagar o exterminar.  No es amic, correcte i just, ni constitucional, que internacionalment ens facin fer a tots sempre i obligatòriament, de castellans, com si “espanyol” volgués dir i no pogués ser altra cosa que castellans.  En un  temps que no hi ha servei militar obligatòria hi continua havent mili esportiva obligatòria  i penada.


Hauria de ser la Selecció, seleció de la confederació hispànica de basquet.  Per majoria de jugadors en aquest cas Espanya es diria:  ARAGONA  o  CATALUNYA; senyera reial de les quatre barres i de l’escut de l’estat; llegua catalana, colors catalans aragonesos; himne  el de la corona o regne que hi aporti més jugadors.

Això de l’himne seria difícil. Ningú no pot cantar un himne que sent o considera enemic. Per això he pensat  en una canço popular basca que fa: Bat, bi, iru , lau  ( bis ) / bost, sei, zazpi /  que continuaria ” zortzi,… batzuk / askatutak / anistasun / Aurrera.


Entretant  no puguem tenir lliure i voluntàriament federacions i seleccions nacionals  separades per nacionalitats, la solució  podria ser que la denominació i llengua de les seleccions espanyoles unitàries  fossin  la de la corona o nacionalitat  que aporti majoria de jugadors a l’equip.  Les seleccions espanyoles de mèrit es dirien per exemple Espanha UK i a continuació segons escaigués, “Aragona” , “Catalunya”, “ València”, “Mallorca”, “Castella “, “Lleon”, “Nabarra”, “ Euskadi”, “ Galícia “, “ Canàries “, “ Andalusia”, “Astúries”, …La llengua oficial de la selecció  seria la pròpia històrica  representativa de la nacionalitat o regne que hi posés el nom i la majoria d’esportistes.

 
La selecció espanhola  de basquet   que aquests dies juga el campionat d’Europa  de seleccions nacionals  a Lituània, llevat altre veïnatge o nacionalitat civil adquirida,  compta amb 1 valencià, 2 mallorquins, 6 catalans, 1 lleonès ( Extremadura), 1 càntabre i 1 andalús. En aquesta ocasió s’hauria de dir, penso,  “Aragona” per inclure-hi tota la gent de la nostra nacionalitat gran i que parli català com a llengua de la corona d’Aragó.  Aragona, tots els de les quatre barres que som a l’escut però que segons l’espanyolisme totalitari no existim. ( 9 de 13 ). Si som catalans perquè hem de fer de castellans i acceptar el “suïcidi” ?


 

  

Name

Pos.

Height

Birth date

Place of birth

José Calderón 

PG 

1.92 

28.09.1981 

Villanueva Serena (ESP)  

Victor Claver 

PF 

2.05 

30.08.1988 

Valencia (ESP)  

Rudy Fernandez 

GF 

1.95 

04.04.1985 

Palma (ESP)  

Pau Gasol 

PF 

2.15 

06.07.1980 

Barcelone (ESP)  

Marc Gasol 

2.15 

29.01.1985 

Barcelona (ESP)  

Serge Ibaka 

PF 

2.07 

18.09.1989 

Brazzaville (CGO)  

Sergio Llull 

SG 

1.92 

15.11.1987 

Mahon (ESP)  

Juan Carlos Navarro 

SG 

1.92 

13.06.1980 

Barcelone (ESP)  

Felipe Reyes 

2.06 

16.03.1980 

Cordoba (ESP)  

Ricky Rubio 

PG 

1.90 

21.10.1990 

El Masnou (ESP)  

Victor Sada 

SF 

1.92 

08.03.1984 

Badalona (ESP)  

Fernando San Emeterio 

SF 

1.99 

01.01.1984 

Santander (ESP)  

 

  • En Serge Ibaka es català  perquè els estrangers que es nacionalitzen espanyols  adquireixen la nacionalitat civil de la nació o regió  on havien viscut i son veïns .

      Es de Manresa.

  • L’entrenador Escariolo es argentí i com a estranger ha de ser neutral i no puntua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!